Helyi közélet

2012.03.07. 16:11

Újabb 100 millió tűnt el Monokon!

Az index.hu írásából kiderül a Borsod megyei bíróság elrendelte a Monoki Kastélyszálló Kft. felszámolását. Ez annak a Szepessy Zsoltnak a kastélyszállós cége, aki korábban monoki polgármesterként közmunkához kötötte a szociális segélyt - írja az index. 

Az index.hu írásából kiderül a Borsod megyei bíróság elrendelte a Monoki Kastélyszálló Kft. felszámolását. Ez annak a Szepessy Zsoltnak a kastélyszállós cége, aki korábban monoki polgármesterként közmunkához kötötte a szociális segélyt - írja az index. Index.hu - A cég százmillió forint feletti adótartozást hagyott hátra, akárcsak egy korábban szintén Szepessy érdekeltségébe tartozó, szintén felszámolt cég. A volt polgármestert az ingatlanok csábították Monokra.

A Monoki Kastélyszálló Kft.-t 2003 nyarán alapították még Verőcén. A cég 2009 óta tartozik több mint 100 millió forinttal az adóhatóságnak, a Borsod megyei bíróság szerdán tette közzé a felszámolását elrendelő határozatot. Az adóhivatal már 2010 elején megkísérelte törvényes működésre bírni a vállalkozást, azonban elérhetetlennek bizonyultak. Nem is csoda, hiszen a 2003 óta eltelt kilenc évben hétszer változott a társaság székhelye: Érdet, Budapestet, Monokot és Nyíregyházát is megjárva jelenleg miskolci a papírok szerint még működő cég. Emellett az is szokatlannak mondható, hogy többször is hónapokig nem volt hivatalos számlaszámuk, illetve hogy Budapest belvárosában az egyik bankfiókban csak nyolc napra nyitottak számlát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában