Helyi közélet

2012.03.08. 17:23

Menetrendváltozás: A HÖK kért, az MVK talán ad

Miskolc - Az egyetemisták tüntetni is készek voltak a menetrendváltozás ellen. Most viszont tárgyalt velük az MVK.

Miskolc - Az egyetemisták tüntetni is készek voltak a menetrendváltozás ellen. Most viszont tárgyalt velük az MVK.

A március elsejei menetrendváltozás ellen leghangosabban az egyetemisták tiltakoztak. A Facebookon egy csoportot is létrehoztak: Biztosítsák az egyetemre bejutást! címmel. Tüntetést is szerveztek, ami úgy tűnik, most elmarad, mert a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata (HÖK) csütörtökön tárgyalt az MVK Zrt.-vel.

Konstruktívak voltak, pozitívan álltak hozzánk – értékelte a találkozót Szabady Szabolcs, a HÖK elnöke. Aki azt is hangsúlyozta: nemcsak a hallgatók véleményét képviselték, de dr. Patkó Gyula rektor is támogatja őket. „A közlekedési vállalattal folytatott megbeszélésen is elmondtuk: az egyetem nem egy gyár, ahova reggel kimennek, este eljönnek az emberek. Ez egy kulturális- és kutatóközpont, ahol a folyamatos ki- és bejutást kell biztosítani – fogalmazott az elnök. – De láttuk, hogy az MVK nem kiszúrásból készítette ezt a menetrendet, sokkal inkább azért, mert ők is a megszorításokkal küszködnek.”

Mi lett az egyeztetés eredménye? „Másfél órát tárgyaltunk az MVK szakembereivel. Amit kértünk: közvetlen járat a Tiszai pályaudvar és az egyetem között, hétköznapokon sűrűbb reggeli és délutáni járatok, a 22-es és a 12-es ne a Centrumnál, hanem a Villanyrendőrnél forduljon meg” – sorolta Szabady Szabolcs.

Azt is elmondta: lesz még egy tárgyalás, március 19-én, addigra a HÖK is felméri a kollégisták igényeit, az MVK is kidolgozza, milyen módosításokra van lehetőség. A HÖK elnöke hangsúlyozta: amíg a közlekedési vállalat ilyen pozitívan áll hozzájuk, addig nincs értelme a demonstrációnak.

Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing csoportvezetőjét is kérdeztük az egyeztetésről: „Nem zárkózunk el a módosítástól, de úgy kell kitalálnunk, hogy költséghatékony maradjon.”

ÉM-NSZR


Miskolc - Ezekre a kérdésekre keressük a választ az Észak-Magyarország következő nyilvános fórumán, amelyre várjuk a lap olvasóit és mindazokat, akiknek van mondanivalójuk a megújult és átalakított miskolci tömegközlekedésről.

Miskolc - Egyesületünk, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület azonnali intézkedéseket sürget Miskolcon a kapkodva bevezetett hálózatátalakításokkal kapcsolatban, egyben sürgeti, hogy kezdődjön újra a megszakadt munka a hálózat teljes újragondolására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában