Helyi közélet

2012.02.13. 14:53

Félmilliót spórolhattak Olaszliszkán

Olaszliszka - Az oktatási szünetben megspórolt összeg még nem jelentkezik a számlákon. 

Olaszliszka - Az oktatási szünetben megspórolt összeg még nem jelentkezik a számlákon. Egy hétig szünetelt az oktatás Olaszliszkán az iskola két épületében és az óvodában. Az önkormányzat nem titkoltan azért hozta meg ezt a döntést a rendkívüli hidegben, hogy spóroljon a fűtésszámlával.

Majd a végszámlánál

– Számításaink szerint körülbelül félmillió forintot spórolhattunk az egyhetes szünet alatt – mondja Kerekes Attila, Olaszliszka polgármestere. – Miután átalányt fizetünk, ez az összeg még nem érezteti a hatását az önkormányzat számláján, majd a végszámlánál derül ki, pontosan mekkora ez az összeg. Mint megtudtuk, a három épületben eltérő a megtakarítás mértéke. – A régebbi iskolaépület nemrégiben esett át teljes felújításon, a korszerű nyílászárók és a szigetelt falak miatt kevesebb gáz fogyott ott, hogy a hét fokos hőmérsékletet tartani tudjuk. Az újabb iskolaépület esetében ez nem mondható el, hiszen arra már nagyon ráférne egy alapos felújítás. Az óvodában magasabb hőmérsékletet kellett biztosítani, mint az iskola esetében, de ott is jó a szigetelés – tette hozzá Kerekes Attila.

A szülők is jelezték

Az óvodában egyáltalán nem okozott gondot az egy hetes szünet. – Egybeesett a szünet a szülők kérésével – mondja Smajda Istvánné, az olaszliszkai óvoda vezetője. – A leállás előtti héten több szülő is jelezte, ha ilyenek maradnak az időjárási körülmények, akkor nem fogják tudni hozni egy ideig a gyerekeket, mert a legtöbb család anyagi helyzete nem engedi meg azt, hogy hótaposókat, nagyon meleg ruhákat vásároljanak a gyerekeknek. Egyetlen egy szülő jelezte, hogy neki problémát okoz a gyerek elhelyezése, de az is megoldódott, bár meg tudtuk volna oldani a felügyeletet, hiszen a szünet alatt a munka nem állt meg az óvodában. Az épületben folyamatosan tartottuk a 14 fokos hőmérsékletet, így nem okozott gondot, hogy hétfőre ismét visszaálljunk a 20-21 fokos hőmérsékletre.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában