Helyi közélet

2012.01.28. 11:43

Síncsikorgás: tovább keresik a megoldást

Miskolc - Nem találja jónak a javaslatot a sínzörej megszüntetésére a projektigazgatóság.

Miskolc - Nem találja jónak a javaslatot a sínzörej megszüntetésére a projektigazgatóság.

Keresi a megoldást a Zöld Nyíl villamosprojekt igazgatósága a villamossínek csikorgásának megszüntetésére, derült ki pénteken. Ugyanis azt írtuk: a villamossínek olyannyira csikorognak ott, ahol a villamos fordul a Felső-Majláthig meghosszabbított szakaszon, hogy a környéken lakók nem tudnak aludni. A projektigazgatóság elsőre úgy nyilatkozott, hogy az új sínnek és a villamosoknak „össze kell szokni.” Lapunk jelezte, hogy egy közlekedési mérnök-közgazdásztól kapott levelet, amelyben a sínzajcsökkentés műszaki lehetőségét fejti ki, mint írta, a levelet továbbította az MVK Zrt. új vezérigazgatójához, Kókai Ernőhöz is.

Pénteken megtudtuk, a levélben foglaltakat megvizsgálta a cég vezetője.

Köszönjük, de...

– Köszönjük Barta Tamás észrevételét – mondta lapunknak Csontos Ágnes, a projektigazgatóság szóvivője. – A levél egy olyan újítást tartalmaz, melyet Barta úr egy kollégájával még 2004-ben a cég alkalmazottjaként készített. A javaslat alapján kidolgozott szerkezet hosszú távú alkalmazására azonban nem került sor, ugyanis a problémát ez sem oldja meg. Az újításban szereplő száraz kenőanyag ugyanis a kerék futófelületről rákerülő szemcsés anyagtól elszennyeződik, ez megtapad a jármű kerekein, a sínen, jelentősen csökkentve a felületkenés hatásfokát.

Csontos Ágnes megjegyezte, a projektigazgatóság is tájékozódott a megoldási lehetőségekről, és a helyhez kötött sínkenő berendezések alkalmazását részesíti előnyben. Olyan megoldáson dolgoznak, mely célja egy felépítmény-szerkezet, melynek működése emberi beavatkozást nem igényel, azt az elhaladó villamosjárművek szabályozzák, fogalmazott.

ÉM-HM


Olvasónk videója | Zöld Nyíl és a nyikorgás Felső-Majláthon


Miskolc - Zavarja a villamosok kerekének csikorgása a Felső-Majláthon élőket, írta portálunk nemrégiben. A cikk kapcsán Barta Tamás közlekedési mérnök-közgazdásztól kaptunk levelet, aki megírta, szerinte volna lehetőség a probléma orvoslására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában