Helyi közélet

2012.01.18. 18:19

Hetvenmillió a pácini gyerekekért

Pácin - Felavatták a megújult és kibővített pácini Bárókert Óvodát.

Pácin - Felavatták a megújult és kibővített pácini Bárókert Óvodát.Közel hatvan gyerek jár a pácini óvodába, akik az 542 négyzetméteres alapterületű épületben már meglehetősen zsúfoltan fértek csak el. Ennek a helyzetnek a megoldására nyújtott be még 2009-ben a település vezetése egy pályázatot, amelynek eredményeként szerdán átadták a megújított és kibővített óvoda épületét.

Új csoportszobák

Barati Attila, pácin polgármestere elmondta, a hetvenmillió forintos pályázatnak köszönhetően teljesen felújították az óvoda épületét, kicserélték a nyílászárókat, megoldották a teljes épület hőszigetelését, kicserélték a padlóburkolatokat és akadálymentesítették az épületet.

A beruházás keretében 216 négyzetméterrel növelték az óvoda alapterületét, amelynek köszönhetően megépült két új csoportszoba, egy új öltözőfolyosó a hozzátartozó vizesblokkal. Az óvoda kertjében még jelenleg is folyik a füvesítés mintegy 200 négyzetméteres területen, valamint kialakítanak egy új játszóteret is. Az óvoda előtt pedig egy új, akadálymentesített parkolót is létesítettek.

dr. Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, ez a beruházás is bizonyítja, hogy Pácin is élni akar, hiszen a bodrogköziek is a jövőt építik. Az avatási ünnepség végén az egyházak képviselői is megáldották az épületet.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában