Helyi közélet

2011.12.13. 21:13

Máriaként teszi meg az utat

Abaújszántó - Ünnepváró gondolatok: Nagy Eszter.

Abaújszántó - Ünnepváró gondolatok: Nagy Eszter.Eszter lesz a főszereplője az abaújszántói Mindenki karácsonyának.

Nem mindennapi szerepet vállalt el Nagy Eszter abaújszántói diák a város karácsonyi ünnepségén. Ő lesz Mária, aki szamárháton érkezik, és az ünnepségen részt vevők kíséretében teszi meg a hosszú utat Jézushoz. Útvonaluk Abaújszántó három templomán keresztül vezet, az élő Betlehem a református templomban ér véget. Eszter nagyon örül, hogy ő játszhatja Mária szerepét, és azt is helyesnek tartja, hogy az idei karácsonyi ünnepségen összefogott a város a három egyházközösséggel.

– Megtiszteltetés számomra, hogy Mária személyébe képzelhetem magam, aki tulajdonképpen a keresztény emberek példaképe, az anyaság megteremtője – fogalmazott Eszter. – Külön öröm számomra, hogy ezt a játékot a többi hittanos gyerekkel az egész város előtt adjuk elő. A karácsony szerintem nem az ajándékozás ünnepe, hanem a szeretteinkkel való együttlété és Jézus születéséé.

Az ajándékokról Eszter azt mondja, egyáltalán nem az a lényeg, hogy mit kapunk, hanem az, hogy ilyenkor együtt legyenek mindazok, akik szeretik egymást. Ha csekély ajándékra futja csak szüleinknek, azért se keseregjünk, hiszen a legfontosabb az, hogy szeretet van az ajándék mögött, legyen az bármi, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában