Helyi közélet

2011.12.12. 20:35

Koncertek a szentléleki pálos templom- és kolostorrom megmentéséért

Szentlélek - Van egy különleges hely a Bükk-hegységben: Szentlélek, az itt álló csodálatos 14. századi pálos kolostorrommal. A templom falai ma is magasan állnak, kövei vészesen omlanak, és gyönyörű gótikus boltívét már csak az alátámasztás tartja.

Szentlélek - Van egy különleges hely a Bükk-hegységben: Szentlélek, az itt álló csodálatos 14. századi pálos kolostorrommal. A templom falai ma is magasan állnak, kövei vészesen omlanak, és gyönyörű gótikus boltívét már csak az alátámasztás tartja. Czakó Péter zenészt is megdöbbentette ez a látvány amikor legutóbb arra járt, s nemsokkal utána fogalmazódott meg benne, valamit tenni kellene, hogy elkerülje a pusztulást ez a jobb sorsra érdemes "örökségünk". Miután megosztotta élményét és gondolatait barátaival, ismerőseivel, zenésztársaival, tanítványaival, szakemberekkel, azonnal társakra talált az "ügy" érdekében.

Így indul az a koncertsorozat, melynek első állomása 2011. december 18. (vasárnap) 19 órakor lesz

Miskolcon, a Minorita Templomban. Fellépők: Anima Vonósnégyes, ClaXoTon Quartet, Minorita Templom Szent Ferenc Kórusa. A belépés ingyenes, a koncert keretében adományokat gyűjtenek a kolostorrom megmentéséért.

A napokban egy "reklámfilm" forgatásába is belekezdtek a helyszínen a szervezők és a majd fellépő zenészek egy csoportja. Bíznak abban, hogy összefogással 2012 őszén, a sárguló levelű bükkfák gyűrűjében, a helyreállított romok között egy kis koncerttel ünnepelve fogják visszaadni a Bükk egyik szentélyét a látogatóknak, az életnek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában