Helyi közélet

2011.12.30. 14:51

Károlyi emlékgyűrű az integrációért

Budapest, Kazincbarcika - Kilencedik alkalommal adták át a hitelszövetkezeti mozgalom szervezőjéről, gróf Károlyi Sándorról elnevezett díjakat.

Budapest, Kazincbarcika - Kilencedik alkalommal adták át a hitelszövetkezeti mozgalom szervezőjéről, gróf Károlyi Sándorról elnevezett díjakat.

Nagy elismerés érte Kriston Nándort, a Sajóvölgye Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetőjét:több évtizedes eredményes takarékszövetkezeti tevékenységéért, a takarékszövetkezeti integráció keretein belül kifejtett kiemelkedő teljesítményéért pénzdíjjal járó Károlyi-emlékgyűrű kitüntetésben részesült. A december 15-én megrendezett budapesti ünnepségen kilencedik alkalommal adták át a magyarországi hitelszövetkezeti mozgalom egyik szervezőjéről, gróf Károlyi Sándor közgazdászról elnevezett díjakat. A kitüntetést a takarékszövetkezetek által 1989-ben alapított Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. hozta létre, azzal a céllal, hogy a legfontosabb ügyfélcsoportja - egyben többségi tulajdonosai - a takarékszövetkezeti integráció legjobb menedzserei teljesítményét elismerje.

Kiemelkedő teljesítmény

A gróf Károlyi Sándor emlékplakettel az alapító jellemzően olyan életművet kíván díjazni, amelyek eredményei túlmutatnak a takarékszövetkezeti integráció határain és tágabb körben is emelik a szektor tekintélyét. A gróf Károlyi Sándor emlékgyűrűvel való kitüntetés elsősorban az adott évben a takarékszövetkezeti integráció keretein belül kifejtett, az integráció egészét érintő kiemelkedő teljesítmény elismeréseként szolgál. A díjazottak személyére minden évben a takarékszövetkezetek tehetnek javaslatot. A takarékszövetkezeti integráció intézményeit képviselő kurátorokból álló bizottság a jelölt személyek közül választ, titkos szavazással.

A 2011. évben a kuratórium a pénzdíjjal is járó Károlyi-emlékplakettet Jákli Jánosnak, a Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatójának adományozta. A szintén pénzdíjjal járó Károlyi-emlékgyűrűvel Kriston Nándort, a Sajóvölgye Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetőjét, illetve Gáspár Csabát, a Völgység-Hegyhát Takarék ügyvezető igazgatóját tüntették ki. A díjakat ünnepélyes keretek között Éliás Csaba, a Takarékbank Zrt. felügyelőbizottság elnöke és Csicsáky Péter, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában