Helyi közélet

2011.10.06. 14:50

Törvénytelenségről beszél az MSZP az intézményátadások kapcsán

Miskolc - Rendkívüli megyei közgyűlés összehívását kezdeményezi a testület szocialista frakciója, mert – véleményük szerint – a közgyűlés fideszes elnöke törvénytelenül járt el, amikor megállapodást írt alá a kormánnyal a megyei fenntartású intézmények állami kezelésbe adásáról 2012. január 1-jei hatállyal.

Miskolc - Rendkívüli megyei közgyűlés összehívását kezdeményezi a testület szocialista frakciója, mert – véleményük szerint – a közgyűlés fideszes elnöke törvénytelenül járt el, amikor megállapodást írt alá a kormánnyal a megyei fenntartású intézmények állami kezelésbe adásáról 2012. január 1-jei hatállyal. Kormos Dénes, az MSZP frakcióvezetője sajtótájékoztatóján hangsúlyozza, hogy magyarázatot várnak a megyei önkormányzat vezetésétől.

ÉM


Ki a jó gazda? – erről szól minden a rendszerváltás óta. A nagy forradalmi hevületben mára mindent sikerült elprivatizálni. Mondván, ami állami, olyan, mint az a bizonyos közös ló, amelynek túros a háta. Majd mostanra az is kiderült, az önkormányzatok sem tudnak jól sáfárkodni a közös vagyonnal. Éppen ezért a cél, hogy a nagy közszolgálati intézményeket teljes állami ellenőrzés alá vonják. Szántó Rita jegyzete.

Miskolc – A 2012-es költségvetést a leszakadás költségvetésének nevezte Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke szerdán megtartott sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Az egyik legnagyobb intézményrendszert működteti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat.

Miskolc – Több tízmilliárdos költségtől és adósságtól szabadulhat meg a megyei önkormányzat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában