Helyi közélet

2011.10.01. 19:26

Szikszón is a szüretet ünnepelték

Szikszó - Szüreti mulatságot rendezett Szikszó önkormányzata szombaton a Szikszói Borok Házában.

Szikszó - Szüreti mulatságot rendezett Szikszó önkormányzata szombaton a Szikszói Borok Házában. A rendezvény természetesen szüreti felvonulással indult, majd a Vagabanda gólyalábasok műsora szórakoztatta a közönséget. Nem maradhattak el a szüreti játékok sem, és persze az esti szüreti bál.

- ÉM -


Tokaj - Az idén megvolt az okuk az ünneplésre a tokaji borászoknak, hiszen két szűk esztendő után, az idén az időjárás is kedvezett a termésnek. A szombati Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napokon, ha a mostanit nem is, de a tavalyi szőlőnedüket megkóstolhatták a vendégek. Közel 20 pincészet mutatkozott be, de a bor mellé került pálinka is, valamint igazi magyar ételkülönlegességek.


Miskolc – A VIII. Bükkszentkereszti Gombafesztivál is sikert hozott lapunknak: a szakmai zsűri döntése alapján az északosok által főzött gombás legényfogóleves aranyérmes lett.   

Tokaj – Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok: 27 település polgármesterei adták össze a borbavalót.  


Miskolc -Gomba főtt a kondérokban: az Észak-Magyarország csapata nyerte a főzőversenyt.   


Borsod-Abaúj-Zemplén megye – Nézze meg, milyen programok várják Önt a héten Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és válogasson közülük kedvére!  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában