Helyi közélet

2011.08.05. 18:39

"A gyár underground, a fesztivál zsír"

Miskolc - Első fesztiváljuk, de jövőre is jönnek, ha lesz pénzük... Bár az idén is pont azért választották a Factory Fesztivált, mert olcsó a jegy és nem utolsó sorban jók a fellépők – indokolta meg a négy fiatal – Nóra, Alexandra, Norbert és Roland –, hogy miért jöttek el bulizni Miskolcra.

Miskolc - Első fesztiváljuk, de jövőre is jönnek, ha lesz pénzük... Bár az idén is pont azért választották a Factory Fesztivált, mert olcsó a jegy és nem utolsó sorban jók a fellépők – indokolta meg a négy fiatal – Nóra, Alexandra, Norbert és Roland –, hogy miért jöttek el bulizni Miskolcra. Ők ugyanis az ország különböző pontjairól érkeztek: Budapest, Szekszárd, Eger és Érd. Csak azért, hogy a Factory Hip-Hop fellépőit láthassák, hallhassák.

Roland kezdte mesélni, hogy az interneten talált rá a miskolci bulira. Neki élete második fesztiválja, a többiek most először jártak ilyen rendezvényen. Csütörtökön érkeztek és az eredeti tervük az volt, pénteken visszautaznak, de az esti fellépők sora itt tartotta őket. Na meg a hangulat és a társaság – tették hozzá.

A fesztivál első napja emlékezetes volt számukra, hajnalig buliztak, így, mikor tegnap délután arról kérdeztem őket, hogy telt a péntek délelőtt, Roland csak annyit mondott: szenvedés volt. Ezt gyorsan meg is indokolta: a csütörtökről nincs sok emléke, hiszen került alkohol is a pohárba...

Azt is elmondták, hogy a buli után a kocsiban aludtak, meglepődtek, azt gondolták, lehet majd itt sátorozni. Igaz, sátrat nem hoztunk – tette hozzá Norbert. De összességében zsír a buli – mondta –, nagyon jók a fellépők, olyan a hangulat mint egy "ácé táborban". Miután elsőre acélnak értem, elmagyarázzák: AC, mint Animal Cannibals tábor...

Miskolcról is beszélgetünk, szerintük itt minden szuper, csak az a baj, sokszor eltévedtek. De a gyárról is megvan a véleményük: "Nagyon underground, meglepődtünk, mikor megláttuk, ijesztő, fura."

- ÉM-NSZR -


A Factory Fesztivál civilek utcáján az Észak-Magyarország is képviselte magát. A Bosch-al együtt vártuk a fiatalokat. A Bosch továbbtanulási, karriertanácsokkal látta el az érdeklődőket.

Factorys gyártúra az utolsó vezérrel

Miskolc - Nem mindennapi időutazáson vehetnek részt azok, akik ma és holnap kilátogatnak a Factory Fesztivál főbejáratához és felszállnak az MVK Zrt.  öreg különbuszára.

Miskolc – Csütörtök este (többek között) a Kerekes Band együttes csinált fergeteges hangulatot a Factory Fesztiválon.


Csütörtökön elkezdődött a “műszak” a gyárban. Elektronikus, funky, népi, rap, Fluor, freestyle, fiatalok és hangerő. Folytatódik! Menj el és bulizz! ;)


Miskolc – Csütrötök este a Kisavas fellépésével elrajtolt a sportot, zenét és művészetet ötvöző Factory Fesztivál. A három napos eseményen négy színpadon több mint 50 előadó lép a Vasgyár falai közé.


Miskolc-Diósgyőr – Csütörtökön startol a Factory Fesztivál: hazai sztárok, nemzetközi bandák, sport, civil programok, gyártúrák. Te kibírod, hogy ne légy ott?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában