Helyi közélet

2011.07.30. 19:50

Hűvös vasárnap, hétfőtől felmelegedés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén - Délutánra fokozatosan gyengül, megszűnik az eső, éjszakára pedig átmenetileg csökken a felhőzet. Vasárnap jelentősebb eső nem esik. De kisebb záporok előfordulnak. Délelőtt felhős, délután változóan napos idő lesz.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Délutánra fokozatosan gyengül, megszűnik az eső, éjszakára pedig átmenetileg csökken a felhőzet. Vasárnap jelentősebb eső nem esik. De kisebb záporok előfordulnak. Délelőtt felhős, délután változóan napos idő lesz. Mérsékelt, néha akár élénkebb nyugati szél fúj. A jellemző hőmérséklet: reggel 17, délután 23, hétfőn reggel 13 fok körül alakul.

Szerdáig kissé még hűvös idő, szerdától meleg idő a legvalószínűbb folytatás.

Az időjárás most számottevő mértékben nem befolyásolja a közlekedést, de a lehullott sok eső miatt sáros, nedves útszakaszokkal kell számolni!

Az időjárás-előrejelzés bizonytalansága nagy, élettani fronthatás nincs, - ma éjfélkor a Holdfázis 4 %-os, csökkenő.

Orvosmeteorológia: (dr. Czeglédi Zsófia) Amint kissé szárazabbra fordul az idő ugrásszerűen megnövekszik a levegő pollentartalma. Már megjelent a parlagfű virágpora is, igaz még csak éppen kezdődik a virágzás. Az allergiás tünetek enyhítését gyógyszeres módon már jóval a tünetek megjelenése előtt el kell kezdeni. Ilyenkor már a lokális készítmények ajánlottak, azaz az orspray, orr- és szemcsepp. Egyes készítmények tartósan nem használhatóak, ezért a gyógyszerleírást mindenképp olvassák el, még ha recept nélkül kapható, akkor is.

- Pártai Lucia, European Weather Service -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában