Helyi közélet

2011.07.06. 11:49

Ápolóra támadt a részeg férfi Miskolcon

Miskolc - Fájhat a feje annak a férfinak, aki ellen büntetőeljárás indult, mivel bántalmazott egy ápolót Miskolcon. A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást egy miskolci férfival szemben.

Miskolc - Fájhat a feje annak a férfinak, aki ellen büntetőeljárás indult, mivel bántalmazott egy ápolót Miskolcon. A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást egy miskolci férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a napokban az egyik miskolci kórház detoxikáló helyiségében megrúgott egy ápolót, aki egészségügyi állapota miatt nem akarta kiengedni őt az intézményből. A sértett nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv meghatározza azok körét, akik tevékenységüknél fogva fokozott jogi védelemben részesülnek. A jogszabály ide sorolja a gyógyító-megelőző tevékenységet folytató egészségügyi dolgozót, a közoktatási törvényben meghatározott pedagógust, nevelő- oktatót, a postai kézbesítőt, bejegyzett egyház lelkészét, tűzoltót, vagy gyámügyi és szociális törvényben felsorolt szociális munkást, gondozót. Legutóbbi jogszabályváltozás alkalmával a szolgálatot ellátó polgárőr, a településőr, valamint erdészeti szolgálat tagja is fokozott jogi védelmet kapott. A bűncselekmény megvalósulhat erőszakkal, vagy fenyegetéssel. Elegendő a jogszerű eljárást végző tevékenységének akadályozása, amikor cselekvését, mozgását gátolják, vagy támadó szándékkal lassítják. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Büntető Törvénykönyv alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.


Rendőrségi hírek:

Miskolc - Egy lapos tetőn megbújva, airsoft "fegyverrel" lövöldözött a focizó srácokra a miskolci kamasz.

Miskolc, Mezőkövesd - Együttműködési megállapodást írt alá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Miskolc - Szinte nincs olyan nap, hogy a rendőrök ne intézkednének tiltott kéjelgőkkel szemben Miskolcon. Mondhatni a rendőrség mindennapos harcot vív az utcai prostitúció visszaszorítása érdekében. Legutóbb három prostituáltat vettek szabálysértési őrizetbe, akik a Baross Gábor úton kínálták szexuális szolgáltatásaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában