Őrizetben az utcai test munkások Miskolcon

Miskolc – Szinte nincs olyan nap, hogy a rendőrök ne intézkednének tiltott kéjelgőkkel szemben Miskolcon. Mondhatni a rendőrség mindennapos harcot vív az utcai prostitúció visszaszorítása érdekében. Legutóbb három prostituáltat vettek szabálysértési őrizetbe, akik a Baross Gábor úton kínálták szexuális szolgáltatásaikat.

A Miskolci Rendőrkapitányság a közbiztonság megszilárdítása érdekében, a polgárok jogos igényeinek eleget téve nagy figyelmet fordít a prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények visszaszorítására. Az adatok tükrében elmondható, hogy az elmúlt évben többször intézkedtek tiltott kéjelgés miatt, mint az azt megelőző évben. Ez nem jelenti azt, hogy a prostituáltak száma és tevékenysége megnőtt volna a városban, hanem a rendőrség azon igyekezetét példázza, hogy a törvény által védett övezetekből, így különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházak, temetkezési kegyhelyek környékéről teljesen kiszorítsák a jelenséget.

A Miskolci Rendőrkapitányság az év első hat hónapjában 49 esetben állított gyorsított eljárás keretében bíróság elé tiltott kéjelgésért. A rendőri munka eredményességét bizonyítja, hogy a jogszabályi feltételek maximális kihasználása mellett olyan esetek is előfordulnak, amikor a tiltott kéjelgésért szabálysértési őrizetbe vett nővel szemben a bíróság másnap, azaz szinte 24 órán belül már meg is hozta a végzését. A taláros testület túlnyomó részben elzárással sújtja a prostituáltakat, amelyek 3-tól 30 napig terjednek, illetve pénzbírságot szab ki 20 000 forinttól 50 000 forint értékhatárokig.

A június 29-én tiltott kéjelgésért szabálysértési őrizetbe vett 20, 23, illetve 37 éves miskolci nők a Baross Gábor úton anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatásaikat kínálták az arra haladóknak. Tették mindezt tiltott övezetben középiskolák és lakóházak közvetlen környezetében.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a törvénytelen szolgáltatások igénybevétele egészségügyi kockázatot is jelent. A test munkások ugyanis a legtöbb alkalommal nem rendelkeznek megfelelő egészségügyi igazolásokkal és nem egyszer előfordult már, hogy a testi örömöket kínáló nők fertőző betegségben szenvedtek!

– A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda –