Helyi közélet

2011.06.23. 20:36

Zöld Nyíl: Garanciában szállt a por a belvárosban

<p><span style="font-size: small">Miskolc - Május közepén számoltunk be róla, hogy a közel 40 milliárd forintból készülő villamospálya-rekonstrukció (Zöld Nyíl) tavaly ősszel átadott főutcai szakaszán a meleg miatt felpúposodott a sínek közötti burkolat, és akkor közel egy órán át villamospótló autóbuszok közlekedtek. Az úgynevezett hőtágulási hézagokat csütörtökön elkezdték javítani...</span></p>

Ez egyrészt ugye "öröm és bódottá", míg a másik oldalról bosszúság, ugyanis a rekkenő hőségben az amúgy is légszennyezett belvárosban a szálló por mennyiségét növelték. Nem is voltak elájulva a belvárosi, légkondival nem rendelkező üzlet tulajdonosok, akik nem tehettek mást, mint hogy bezárták a bolt ajtót és várták, hogy elhaladjon a két személyes javító csapat. és persze nyelte a port a miskolci polgár...

Még egyszer: egyértelmű, tönkrement, meg kell javítani garanciában, ám azért csak ott motoszkál az emberben a kérdés: nem lehetne a reggeli-, esetleg az esti órákban, vagy éppen hétvégén "elporolni" a belvárost?  


Miskolc - A pályán történő garanciális javítások miatt teljes vágányzárat rendel el június 24-én estétől 26-án éjjelig (az utolsó járatig) a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Miskolc - A napokban kezdték el a Győri kapu és Thököly utcák találkozása előtti, mintegy 200 méteres szakasz felújítását.

Miskolc - 2011. június 24-én 20 órától 26-án üzemzárásig (az utolsó járatig) leáll a villamosforgalom a teljes vonalon, a pályán történő garanciális javítások elvégzése miatt. A vágányzár idején villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a Tiszai pályaudvartól Diósgyőrig, illetve a Vasgyárig.

Miskolc - Teljes vágányzár lesz június 24-én estétől 26-án éjjelig Miskolcon. Villamospótlók közlekednek a Tiszai pályaudvartól Diósgyőrig.

Miskolc - A villamospálya felújítása a Zöld Nyíl Villamos Projekt keretében a Tiszai pályaudvar és a Tüzér utca között is folytatódik, ezért a Tiszai pályaudvartól a Selyemrétig (közel 2 hónapon át!) villamospótló járatok közlekednek. Ugyanakkor nem árt a személygépkocsival közlekedőknek is résen lenni!

Nézem ezt a bizonyos „minta” villamosmegállót az Augusztus 20 strandfürdőnél, és mindig az a mondás jut eszembe, amit apai nagyapám hangoztatott, amikor valaki túl flancos, nem az életmódjához illő bármire tett szert: fiam, mondtam én nem való a parasztnak a szőnyeg… Ő ezt abszolút joggal mondhatta, hiszen ő is paraszt volt, a földet túrta egész életében. Kiss László jegyzete.

Miskolc - Mint arról már korábban beszámoltunk, a Zöld Nyíl villamos nagyprojekt kivitelezése miatt csütörtöktől újabb változásokkal találkozhatunk a (tömeg)közlekedésben.

Miskolc - A Zöld Nyíl villamos projekt - Európai Uniós finanszírozásból az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló nagyprojekt- pályafelújítás és vonalhosszabbítás 2010. március 1-jén újra indult munkálatai abba a fázisba értek, hogy a nyári menetrendváltással együtt újabb üteme kezdődik a projektnek. Június 16-tól a Malomszög utcáig járnak a villamosok, hogy elkészüljön a Thököly utcai vágányszakasz és az útátjáró, illetve villamospótlók fognak közlekedni a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét között is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában