Helyi közélet

2011.06.30. 13:44

Új raktár, nyolc új munkahely Miskolcon

Miskolc - 237 millió forintos támogatásból fejlesztik az ÁTI Depo Zrt. Miskolci Regionális Logisztikai Központját. 

Miskolc - 237 millió forintos támogatásból fejlesztik az ÁTI Depo Zrt. Miskolci Regionális Logisztikai Központját. Az ÁTI Depo Zrt., az Új Széchenyi Terv keretében 237 millió forint uniós támogatást nyert el miskolci regionális központjának fejlesztésére. A beruházás első ütemében – az M3-as autópályához közel fekvő 6 hektáros telephelyén – 5900 négyzetméteren modern logisztikai feladatok ellátására alkalmas raktárbázis épül. Az ünnepélyes alapkőletételt csütörtökön tartották.

Miskolc kezdi visszanyerni regionális jelentőségét, ezért stratégiailag fontos város – ezzel is indokolta csütörtöki sajtótájékoztatóján Alföldy Tádé, az ÁTI Depo Zrt. elnök-vezérigazgatója cége több százmilliós miskolci fejlesztését. Beszélt arról is, hogy telephelyük közlekedési szempontból kitűnő helyen fekszik: az autópályától mindössze 3 kilométerre, közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkeznek és szemben található a repülőtér is. A központ fejlesztése – folytatta – már csak kapacitásnöveléssel lehetséges, mert a jelenlegi, több mint 13 ezer négyzetméteres fedett raktáruk kihasználtsága 100 százalékos. A mostani fejlesztés két lépcsőben valósul meg: összesen több mint 11 ezer négyzetméteres alapterületű raktárt építenek majd.

Pfliegler Péter alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy olyan partnerekre van szüksége a városnak, mint az ÁTI Depo Zrt., amely hosszútávra tervez Miskolcon. De kiemelte azt is, hogy az új beruházás 8 új munkahelyet teremt a városban. Hozzátette: a projekt során olyan korszerű logisztikai raktár jön létre, amely alkalmas a XXI. század követelményeinek megfelelő tárolási és logisztikai feladatok ellátására.

ÉM-NSZR


 Budapest, Mezőkövesd - Demján Csoport és kínai partnere, a HNA Group kaput nyit Európa felé.

Miskolc - A helyszínen, azaz a Bosch miskolci gyáraiban is tanulmányozta a Miskolci Egyetem és a Bosch magyarországi cégcsoportjának együttműködését dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában