Helyi közélet

2011.06.23. 19:13

Top 100 Klub: "A versenyképességnek az innováció a feltétele"

<p>Miskolc -&nbsp;A Top 100 Klubban a kis- és középvállalkozások vezetői hallhattak hasznos információkat.</p>

Mi az oka annak, hogy hazánk kis- és középvállalkozásai (kkv) meglehetősen gyenge az innovációs tevékenység folytatnak? Miért nem indult be a válság után a magyar építőipar? És mi az oka annak, hogy nagyon sok hazai kkv nem tud élni a Széchenyi terv adta lehetőségekkel? Minderre és még sok más kérdésre választ kaphattak csütörtök délután, a City Hotelben megrendezett Top 100 Klub résztvevői dr. Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár előadásából. A rendezvénnyel egy egy évvel ezelőtti hagyományt élesztettünk újjá annak reményében, hogy az Észak-Magyarország TOP 100 kiadványának bemutatását kísérő rendezvényt egész évre kiterjesszük.

Nem tudnak pályázni

Dr. Csath Magdolna kutatási eredményekre hivatkozva rámutatott: az építőipari vállalatok pesszimisták. Elsősorban azt nem értik, hogy ha adódik egy építkezés, annak elvégzésére miért külföldi cégek kapnak állami támogatást. A felmérésekből az is kiderült, hogy a kkv-k a Széchenyi terv lehetőségeivel a körbetartozás miatt nem tudnak élni, mivel a kis cégek hitelt vesznek föl az anyagra és a munkabérre. A részleteket azonban a projektcég eltűnése és nem fizetése miatt képtelenek törleszteni, így nem felelnek meg a pályázati feltételeknek. A közgazdász előadásának harmadik részében kifejtette: se a cégek, se a kormány nem fordít eleget innovációra. Ugyanakkor a versenyképességnek az innováció a feltétele.

ÉM


Miskolc - Egy évekkel ezelőtti hagyományt élesztünk újjá akkor, amikor ismét meghirdetjük a TOP 100 Klubot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában