Helyi közélet

2010.11.04. 12:07

Szmoghelyzet Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika - Kazincbarcika város területén - az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelentése szerint - a levegőben mért szállópor szennyezettség az elmúlt napokban (október 31-től) jelentősen megemelkedett. A szállópor koncentrációja meghaladja az egészségügyi határértéket és a tájékoztatási küszöbértéket is.</p>

Az OMSZ előrejelzése alapján B-A-Z megye térségében csütörtöktől (november 4.) többször megnövekszik a felhőzet, kisebb eső előfordulhat. A nyugati szél élénk (20-35 km/h), időnként erős (35-50 km/h), estétől helyenként viharos (55-65 km/h) lesz. Pénteken hasonló időjárás várható. A légszennyező anyagok koncentrációjában az elmúlt hétvégéhez képest javulás valószínű.

A veszélyeztetettek - légúti betegségben szenvedők, az idősek és a gyermekek - az elkövetkező napokban, ameddig a határértéket meghaladó  mértékű légszennyezés fennáll, lehetőleg kerüljék a szabadban való tartózkodást illetve a szellőztetést - tájékoztatta a Borsod Online-t Göndör Judit, Kazincbarcika Város Önkormányzatának sajtószóvívője.


Nézőpont: Füstbe ment terv

eszak | 2010.11.03 14:56
Úgy két évtizeddel ezelőtt kezdődött a gázosítási hullám: szerelőbrigádok járták végig a legkisebb települések utcáit is, és mindenkit rábeszéltek, hogy vezettesse be otthonába a gázt, mert az tiszta, olcsó, kényelmes...  Szendrei Péter jegyzete.

Nő a levegő szálló por szennyezettsége

fuggetlen | 2010.11.03 13:45
Budapest, Miskolc, Nyíregyháza - Több magyar városban, köztük Budapesten is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a levegő szálló por szennyezettsége - tájékoztatott szerdán a Vidékfejlesztési Minisztérium. A közlemény szerint nem várható jelentős változás a következő napok időjárásában, vagyis az érték továbbra is magas marad.

Porban fuldoklik a Sajó-völgye

eszak | 2010.11.02 17:29
Sajószentpéter, Miskolc - Az erőművet és az ipart hibáztatjuk, ám a fatüzelés okozza a legnagyobb gondot.

Kritikus a Sajó-völgy légszennyezettsége - A Válaszúton Alapítvány sajtóközleménye

boon | 2010.11.02 08:23
Kazincbarcika, Miskolc, Putnok, Sajószentpéter - Kritikus szintre romlott a Sajó-völgy légszennyezettsége az elmúlt napokban. A 10 mikronméter alatti szálló por koncentrációja több településen meghaladja, nem csak az egészségügyi, de a tájékoztatási küszöbértéket is. Miskolc belvárosában pedig az elmúlt két napban a legmagasabb, un. riasztási érték felett alakul ezen szennyezőanyag koncentrációja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában