Helyi közélet

2010.11.10. 21:24

Műhelyház: találkozás egy sikeres színpadi szerzővel

<p>Miskolc - Az egyik legtermékenyebb magyar színházi szerzővel találkozhatnak az érdeklődők. Tasnádi Istvánnal november 18-án, csütörtökön este 7 órától a Csarnok Műhelyházban beszélget Bujdos Attila újságíró.</p>

A találkozó „Az író színháza” elnevezésű sorozat első rendezvénye. „Az író színháza” kortárs magyar írók munkásságán keresztül példázza: milyen sokféle módon közelíthető meg a magyar valóság, a jelen és a múlt, mennyi feltáratlan, pedig feltárható és megmutatható rétege van az életünknek; mennyi mindenről – és milyen komolyan/játékosan – mesél a magyar nyelv. S hogy mennyire szükségünk van minderre, hogy magunkra ismerhessünk.

Tasnádi István művei kiválóan alkalmasak a magunkra ismerésre – a szerző hajszálpontosan reagál a magyar valóságra akkor is, amikor klasszikus formákban mesél el bármilyen történetet. Nem véletlen, hogy színdarabjai otthonosak a hagyományos és a független színházakban is – ez a tudás és szemlélet garantálja a sikert (jó és emlékezetes példa erre mondjuk a Finito diadalútja) – ajánlja az érdeklődők figyelmébe a sorozat szerkesztője, Bujdos Attila.

Tasnádi István  Miskolcon a Paravarieté (avagy 1017 egymást kioltó drámai mozzanat) című munkájából olvas fel.
„Az író színháza” a Miskolci Nemzeti Színház rendezvénye, amelyet lapunk, az Észak-Magyarország és a Műút folyóirat támogat. A program folytatása annak a Műsoron kívül című sorozatnak, amely az előző színházi évadban a kortárs magyar színház fontos rendezőit mutatta be a miskolci teátrumban

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában