Helyi közélet

2010.11.15. 07:21

Mikulási traffipax túra - Állítsák Önök szolgálatba a sebességmérőt!

<p>Miskolc - Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok a sebességtúllépés, mely elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében játszik szerepet.</p>

Évek óta az összes személysérüléses közúti baleset mintegy 25-30 %-a, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig kb. 40 %-a vezethető vissza a gyorshajtásra. A közlekedési szabályok betartása életek százait mentheti meg évente. A traffipax ellenőrzéseket a világ minden országának közlekedésrendészete alkalmazza.

Az akció célja:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság  által kezdeményezett – a Borsod Online és az Észak Magyarország napilap által támogatott - közlekedésbiztonsági program célja, hogy az állampolgárok bevonásával és hatékony közreműködésével szervezzük ezeket a sebességmérő helyszíneket, akciókat.

Ennek elérése érdekében 2010. november 1-je és december 1-je közötti időben várjuk az állampolgárok jelzéseit, hogy megyénk útjain véleményük szerint mely útszakaszokat milyen időpontban tartanak veszélyesnek, illetve hol tartanák szükségesnek a sebességméréseket. Jelezzék a [email protected] e-mail címre.

A szakmailag is legjobb javaslatot tevők közül kisorsolt nyertes részt vehet az általa javasolt helyszínen a traffipax mérési akcióban, melyre 2010. december 6-án, MIKULÁS napján kerül sor – melyet a média is végigkísér.

Fontos tudnivalók:

  • Az észrevételek megküldésének helye: a megadott e-mail cím: [email protected]
  • A bejelentések elfogadásának határideje: 2010. november 1 – december 1.
  • Fontos a javasolt helyszín és időpont pontos megjelölése.

Végül fogadjanak némi tapasztalati segítséget. Balesetek és sebességtúllépés szempontjából a legveszélyesebb útszakasz a 3-as számú főút Miskolc – országhatár közötti szakasza.

Fokozottan veszélyes a lakott területeken belül átvezető főutak szakaszai.

Várjuk megfontolt és hasznos bejelentéseiket!

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában