Helyi közélet

2010.11.05. 17:08

Belső tartalékok feltárása és külső források bevonása

<p>Miskolc - Ríz Gábor és Csiger Lajos lettek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnökei.</p>

A megyei közgyűlés alakuló ülésén választották meg az új alelnököket is. Egy főállású és egy társadalmi megbízatású alelnök vesz részt a következő ciklusban a megyei közgyűlés irányításában.

Ríz Gábor főállású alelnök, 54 éves, pedagógus, művelődési menedzser, országgyűlési képviselő többek között vállalkozóként dolgozott, majd a megyei közművelődési intézetet vezette. Az előző ciklusban a nemzetközi kapcsolatok bizottságát irányította illetve a Sajómenti TISZK vezetőjeként tevékenykedett.

„Várhatóan elsősorban a közművelődés, közoktatás és ezek intézményei tartoznak majd többek között hozzám. A fő cél a kiegyensúlyozott működés anyagi és személyi feltételeinek a megteremtése, fenntartása, a vállalt feladatok teljesítése. Ez a belső tartalékok feltárásával és külső források bevonásával valósulhat meg”

A gazdaság a szakterülete

Csiger Lajos társadalmi megbízatású alelnök, 49 éves, bányamérnök, a Mátri Erőmű Zrt-nél dolgozik. Nyolc évig Mezőkövesd alpolgármestereként tevékenykedett, az előző ciklusban a pénzügyi és kulturális bizottság munkájában vett részt.

„A bizottságok munkáján keresztül alapos rálátásom volt a megye helyzetére, gondjaira. A legfőbb feladat a közeljövőben a gazdasági fellendülés elindítása, a pénzügyi stabilitás megteremtése az intézményrendszer fenntartása mellett. A várható munkamegosztást tekintve a gazdasági kérdésekben szerzett tapasztalataim kamatoztatására úgy vélem szükség lesz”

ÉM-PGY


Megalakult a megyei közgyűlés

eszak | 2010.11.05 17:02
Miskolc - Kolenkó Gábor korelnök vezetésével pénteken megalakult az új Borsod-Abaúj-Zemplén Közgyűlés.

A megye érdekeit fogom szem előtt tartani

eszak | 2010.11.05 17:22
Miskolc - Dr. Mengyi Roland: „Tisztesség, következetesség, azonnali tettrekészség. Ez jellemzi munkámat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában