Helyi közélet

2010.10.21. 16:26

Magyar-orosz együttműködés Miskolcon

<p>Miskolc - Aláírták a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány első oroszországi ipari kutatás fejlesztési szerződését.</p>

A Közalapítvány Miskolci Anyagfejlesztési Osztályvezetője, Dr. Babcsán Norbert és az orosz Nexis cég vezetője Andrej Poljakov szignójával ellátott szerződés értelmében a miskolci kutatóintézetet ipari megbízásból egy új típusú fémhab kifejlesztését és vizsgálatát végzi majd. A miskolci Bay Zoltán Kutatóintézet európai és amerikai kapcsolatai mellett ez az első oroszországi megbizatás.

A Miskolc-Tapolcaiintézetben már több éve végeznek fémhab kutatásokat. Az év végére már teljesítjük a szerződésben vállalt megbizatásunkat – mondta az aláírást követően Dr. Babcsán Norbert. Mint emlékezetes a tudós által vezetett kutatócsoport alig egy hete a svájci Villigenben lévő óriásmikroszkópban végzett fémhabgyártási kísérleteket, ami a technológiai fejlesztésben új eredményeket hozott. Az orosz Nexis cég ipari alkalmazásában gondolkodik, akusztikai elemként kívánja használni az új típusú fémhabot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában