Helyi közélet

2010.10.07. 12:52

Kanabisz ültetvény az árammal védett miskolci borházban

<p>Miskolc - Egy miskolci férfi az általa használt borházban indiai vadkendert termesztett. Az így előállított „borvirágokra” és termesztőjükre a közelmúltban csaptak le a miskolci nyomozók. A 31 éves elkövetőt a rendőrség előterjesztése alapján a bíróság a napokban helyezte előzetes letartóztatásba.</p>

Szeptember végén a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai egy miskolci férfi lakásán, majd az általa használt borházban tartottak házkutatást. A lakásban előbb zöldes színű kábítószer-gyanús növényi származékokat (marihuána), valamint azzal szennyezett un. gramm mérleget, valamint kábítószer tárolásához használatos eszközt és termesztésről szóló folyóiratot foglaltak le a nyomozók.

Később az elkövető által használt borházra is kiterjesztett házkutatás során 35 db, különböző fejlettségi fokban lévő kanabiszt, közismertebb nevén indiai vadkender növényegyedet és termesztésükhöz szükséges berendezéseket találtak a rendőrök.

Az ügy pikantériája, hogy a „borvirágok” termesztésére használt présház fémből készült bejárati ajtajába az elkövető áramot vezetett, amit egy távirányítóval vezérelt. A férfi elmondása szerint az áramot az állítólagos lopások megelőzése végett vezette a fémajtóba.

A már büntetett előéletű 31 éves miskolci férfival szemben a Miskolci Rendőrkapitányság kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - tájékoztatta a Borsod Online-t dr. Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában