Helyi közélet

2010.09.27. 07:07

Öt nap a bűnmegelőzésért Encsen

<p>Encs - Fiatalok és idősek is sok hasznos tudnivalóval lettek gazdagabbak a bűnmegelőzési napokon.</p>

A VI. Abaúji Bűn-, és Baleset-megelőzési Napokat rendezte meg szeptember 20-a és 24-e között az Encsi Rendőrkapitányság és az encsi önkormányzat. A program lebonyolítására az önkormányzat és partnere, az Abaúj Bűnmegelőzéséért Alapítvány közel 300 millió forint uniós támogatást nyert, tájékoztatta portálunkat dr. Sulyok János rendőr ezredes, kapitányságvezető.

Szeptember 20-a és 23-a között az Encsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói a város egy alapfokú és két középfokú oktatási intézményében tartottak a diákoknak bűnmegelőzési előadásokat. Fő téma a drogmegelőzés volt, de az áldozattá válás elkerülésére vonatkozó hasznos ismereteket is átadták a veszélyeztetett korosztálynak.

Idősek és fiatalok

A programsorozat az idős emberekre is kiterjedt. A pályázat részeként a kistérségben élő időskorúak részére személyi riasztókat szereztek be, melyek kiosztását már megkezdték. A térség iskolái részére fotó- és videópályázatot hirdettek „Őrangyalaink – a rendvédelem diákszemmel” címmel, melyre számos alkotás érkezett. Az Encsi Baleset-megelőzési Bizottság szakmai zsűrije a beérkezett pályaművek közül kiválasztotta a legjobbakat, és ezekből a munkákból kiállítást rendeztek a programsorozatot lezáró egész napos, pénteki rendezvényen.

Drogmegelőzés

A zárónapra az Encsi Városi Sportkomplexumba várták a szervezők az érdeklődőkat. A megnyitó után dr. Petke Zsolt pszichiáter szakorvos tartott előadást a „divatos kábítószer fogyasztói szokásokról”. Ezt követően rendőrök, tűzoltók és mentők rendeztek bemutatót a Miskolci Katasztrófakutyás Egyesület közreműködésével. A bemutató után rendőrkutyák adtak számot tudásukról látványos szituációs gyakorlatok végrehajtásával. A sportcsarnok aulájában a Budapesti Rendőr-főkapitányság szakembereinek közreműködésével drogmegelőzési és időseket érintő kiállítást rendeztek, valamint bűnmegelőzési tanácsadással várták a két korosztály képviselőit. A miskolci székhelyű Alarmtechnika Zrt. látványos vagyonvédelmi bemutatójára is sokan kíváncsiak voltak.

A gyerekek és fiatalok a rendőrkapitányságon kipróbálhatták a fantomkép-készítő programot, este pedig a Desperado zenekar koncertjén szórakozhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában