Helyi közélet

2010.09.01. 13:22

Schirilla György nagy futása Miskolcról Budapestre

<p>Miskolc - Szeptember 1-9-ig Schirilla György sportoló, a Miskolc-Budapest közötti távon futva "Jókedvet és egészséget visz a gyermekeknek". Jótékonysági futásának célja az, hogy felhívja a figyelmet a kórházban ápolt beteg gyermekekre.</p>

Hat megyén át, napi 40 kilométeres teljesítéssel 43 városban és lakott területen halad végig majd Schirilla György, ahol futók csatlakoznak hozzá, miközben meglátogatja a gyermekintézményeket is. Az első állomás szerdán reggel a miskolci Gyermekegészségügyi Központ volt, míg a célja a budapesti Bethesda Gyermekkórház a "A jókedvet és egészséget viszek a gyermekeknek” elnevezésű jótékonysági futásnak.

Úszik is majd

"Ez tök érdekes." - pillantott fel a rajt előtt egy régi emlékkönyből Schirilla György futó, és Duna-átúszó a miskolci Gyermekegészségügyi Központ aulájában. "2003; édes Istenem, akkor voltam itt utóljára. Hihetetlen! Azóta én is profibb lettem futásban és szervezésben is. Az eső ellenére reményeink szerint 1500-2000 emberrel találkom majd szerdán is."
2003-ban a a miskolci Gyermekegészségügyi Központba futott be Nyíregyházáról és mint már említettük, ezúttal innen indult az ismert sportember a több, mint 350 kilométer táv leküzdésére.
"Napi 20-25 kilométert futottam edzés gyanánt, ami a négy gyerek mellett nem is olyan rossz." - mondta Schirilla György. "Ha majd a futás alatt útba esik egy folyó, úszom is egyet. Van törülköző a kocsiban, mert edzeni mindig kell!"

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában