Helyi közélet

2010.09.02. 11:18

Pályázati pénzek ügyében nyomoznak Sárazsadányban

<p>Sárazsadány - "Azt állítják, hogy hogy a pályázati pénzeket konkrétan elloptam!"</p>

"Negyvenmillió forintot keres a rendőrség Palcsó Mihály sárazsadányi polgármesteren – de nem fogják megtalálni", hívta fel figyelmünket egyik olvasónk, aki arról is beszámolt, hogy információi szerint pályázati pénzek eltűnésével kapcsolatban nyomoznak a sárospataki rendőrök.

Egyedné Novodonszky Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta: a Sárospataki Rendőrkapitányságnévtelen feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen jelentős értékre elkövetett sikkasztás alapos gyanújával május 12. óta vizsgálatot folytat. A nyomozás határidejét szeptember 12-ig meghosszabbították, jelenleg iratok beszerzése, azok vizsgálata zajlik, amihez szakértőt is bevont a rendőrség.

Palcsó Mihály Sárazsadány polgármestere tudja, ki az a két jelenlegi önkormányzati képviselő – egyikük ellene indul majd a választásokon –, aki feljelentést tett ellene. A polgármester szerint nem ismeretlen tettest neveztek meg a feljelentésben, hanem konkrétan őt, ezért alig várja, hogy a rendőrségi eljárás lezáruljon, hogy rágalmazás, becsületsértés, büntetőeljárást eredményező hamis vád miatt feljelentést tehessen.

Palcsó Mihály kifejtette: ő is lépten-nyomon azt hallja, hogy a pályázati pénzeket ő – segítséggel – ellopta. Hasonló támadásban nyolc évvel ezelőtt is része volt, de a lelkiismerete tiszta, nincs miért aggódnia – tette hozzá. Elmondása szerint 2006-os, 2007-es, 2008-as és 2009-es és idei pályázatokról van szó, amelyek egyrészt már lezárt pályázatok, tehát már elszámoltak velük, másrészt zömükben utófinanszírozottak, vagyis a pályázat kiírója az elszámolás után fizette ki a számlák ellenértékét, és még csak nem is a önkormányzatnak.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában