Helyi közélet

2010.09.20. 09:59

Nézőpont: Fesztiválút

<p>Jó volt látni, ahogy a fesztivál záróünnepségén levetített videóbejátszáson a világhírű fi lmrendező Martin Scorsese (A Keresztapa, A rettegés foka, a Dühöngő bika rendezője) gyakorolgatja a város nevének kiejtését: Miskolc. Hajdu Mariann jegyzete.</p>

Jó volt hallani, amikor az egyre ismertebbé váló iráni filmrendezőnő, Shirin Neshat (miközben interjút készítettem vele) meséli, vetítették a fillmjét Velencében, Torinóban, Melbourne-ben, most pedig Miskolcon. Nem tett különbséget hanglejtésében a városok között. És jó tudni, hogy a CineFest ír szponzora a los angelesi hasonló fesztivált is támogatja.

Vagyis bárhogy is gondoljuk, picike filmfesztiválunk része már annak a fesztiválútvonalnak, amit a filmesek világszerte bejárnak... Pedig még csak hét éves, vagyis nőhet még tovább... Mindez annak ellenére, hogy a városlakók egy részének fel sem tűnt, moziünnep volt Miskolcon. De bízzunk benne, előbb-utóbb lesz olyan népszerű a CineFest a városon belül is, mint az opera- vagy a Kocsonyafesztivál.

- Hajdu Mariann -


<hr />

</p>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában