Helyi közélet

2010.09.14. 16:25

Hét év után újra nyitva a semjéni postahivatal

<p>Semjén - Schmidt Pál, a magyar posta Zrt. vezérigazgatója avatta az újranyitott semjéni postahivatalt.</p>

Hét év után újra ügyfeleket fogad a semjéni postahivatal. Az ünnepélyes megnyitón Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója és Setét Béla, Semjén polgármestere vágta át a szalagot szeptember 14-én.

Arculatváltás

Schmidt Pál a megnyitón elmondta, Kelet-Magyarországon ez az első település, ahol újranyitják a korábban bezárt postahivatalt. A kormány szándékaival megegyezően ez is része a magyar Posta Zrt. arculatváltásának, amelynek keretében szeretnének közelebb kerülni a vidéken élő emberekhez, és a jogosan elvárt társadalmi igényeknek megfelelni.

A megnyitón elhangzott, 2003-ban zárták be a semjéni postát, amely addig a ricsei postahivatal kihelyezett munkahelye volt. Most hét év után azonban önálló hivatalként fog működni a semjéni posta, amelyben egy hivatalvezető mellett egy kézbesítő fog dolgozni munkanapokon fél tíz és tizenkét óra között.

Köteles László, Komlóska polgármestere is jelent volt az ünnepségen, amelyen elmondta, érdemes volt elindítani a kisposták megmentéséért a hét évvel ezelőtti mozgalmat, mert ennek is a hozadéka a mostani alkalom. ,,Beteljesedett az a küzdelem, amelyet azért indítottunk, hogy a magyar vidék is hallassa a hangját” – mondta egyebek mellett Köteles László.

– 900 település több mint 60 ezer aláírást gyűjtött a kispostákért néhány évvel ezelőtt – mondta az ünnepségen dr. Kovács János, B.-A.-Z. megye főjegyzője. – Éppen ezért ez az alkalom nem csak Semjénben, nem csupán a megyében, de az egész országban ünnep.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában