Helyi közélet

2010.09.28. 06:59

Egységes fejlesztéspolitika a siker záloga

<p>Miskolc - Fellegi Tamás fejlesztési miniszter eredményeket vár a források hatékony felhasználásától.</p>

Az új kormány által meghirdetett fejlesztéspolitika értelmében a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja a hazai és uniós fejlesztési forrásokkal való gazdálkodást. Fellegi Tamás, a tárca vezetője hétfőn délután egy miskolci konferencián beszélt a nemzeti prioritásokat – elsősorban a munkahelyteremtést – érintő legfontosabb változtatásokról. Elmondása szerint meg kell újítani az európai uniós források hazai lebonyolítási intézményrendszerét és a végrehajtási folyamatot, hogy a források a leghatékonyabban hasznosuljanak a célok elérése érdekében. Ugyanakkor a hazai fejlesztési források felhasználása is reformot igényel, a hazai támogatási rendszert egységesíteni kell és programalapúvá kell tenni. Mindezek mellett egységes információs és monitoring rendszert kell kialakítani és szükséges egy ugyancsak egységes fejlesztési menedzsment rendszer kiépítése.

Hatékony forrásfelhasználás

Fellegi Tamás hangsúlyozta, hogy az Új Széchenyi Terv által megfogalmazott célok és a rendelkezése álló hazai és uniós fejlesztési források összehangolásától rövid távon is eredményeket lehet és kell várni, amelyek elsődlegesen az új munkehalyek tremtésében jelentkezhetnek. Elmondása szerint ez olyan gazdasági és társadallmi folyamatokat generálna, amelyek Magyarország felvirágoztatását jelenthetnék.

ÉM-SzB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában