Helyi közélet

2010.08.26. 13:17

Önkormányzati választás 2010 | "A bűnnek nincs színe!"

<p>Miskolc - Szegedi Márton a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjének nyilatkozata miszerint a "cigánybűnözőket" tiltsák ki a városból, és zárják táborokba, vonják meg állampolgárságukat, heves reakciókat szült a másik oldalról is.</p>

Váradi Gábor és Lakatos Ernő CKÖ képviselők, Botos Ferenc és Gulyás Ferenc CKÖ képviselő jelöltek, Tamás Attila és Horváth Győző emberjogi aktivisták Csendes József LMP képviselő jelölt, és Rónai Gyula érdekvédő írják nyílt levelükben többek között:

Értetlenül áll Miskolc és az ország cigány közössége Szegedi Márton napokban tett kijelentése előtt-jelentik ki majd arról írnak, hogy Szegedi Márton kijelentései  a II. világháború alatti náci Németország újra felderengő képével rémiszti a miskolci embereket,a nácik által használt kollektív bűnösség elméletére utalva.

"A bűnnek nincs színe!" - szögezik le a levélírók, mondván csak emberek vannak és tettek.

Kategorikusan visszautasítják azt a stigmát, hogy minden roma ember bűnöző, akiket ki kellene vetnie magából a magyar társadalomnak. Leírják azt is, hogy a cigány családokból nagyon sokan meghaltak ezért a Hazáért, a különböző nemzetvédő csaták során, és ezért nem tűrik, hogy bárki megkérdőjelezze magyarságukat! Pláne úgy, hogy meg is akarják  fosztani tőle őket.

„Engedtessék már meg Nekünk, hogy Magyarországon Magyarok lehessünk! Ezúton szeretnénk kérni minden olyan politikai szervezetet és azok képviselő jelöltjeit, akik indulnak az őszi helyhatósági választásokon, hogy nyilatkozataikkal határolódjanak el a nyílt vagy burkolt alapon történő társadalmi, faji megkülönböztetéstől!”  - fejezik be a nyílt levelet.


Kapcsolódó cikkek:

Táborokba záratná a cigány bűnözőket: nem úgy gondolta?

fuggetlen | 2010.08.26 09:56
Vona Gábor biztos benne, hogy önfenntartó börtönökre gondolhatott Szegedi Márton, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje, mikor azt mondta, hogy a Jobbik táborokba záratná a többszörösen visszaeső, cigány származású bűnözőket.

Európai megoldást a cigánykérdés kezelésére

boon | 2010.08.25 22:44
Miskolc - "Választott vajdaként sosem zárkóztam el a Jobbik vezetőivel való személyes tárgyalásoktól" - Lakatos Attila, B.-A.- Z. megyei cigányvajda sajtóközleménye.

Önkormányzati választás 2010 | Személyes tapasztalatra alapozva

mon | 2010.08.24 17:12
Miskolc - A rendezvény címe, „Európát építünk, kitelepítjük a cigánybűnözőket Miskolcról”, már sejttette a Jobbik által felvázolt megoldást, amelynek eredményességét nyugati (így finn, olasz, francia) példákkal igyekeztek alátámasztani.

Önkormányzati választás 2010 | LMP a Jobbik táborai ellen

eszak | 2010.08.25 18:48
Miskolc - A Jobbik miskolci szervezetének közelmúltban megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált Zambó Péter, az LMP miskolci polgármester-, és Wágner-Lakatos Tamás, a 15. választókörzet képviselőjelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában