Helyi közélet

2010.08.05. 13:45

Letöltendő börtönbüntetés tetőlemezlopásért

<p>Gesztely - Rekordidő alatt született precedensértékű ítélet azoknak a tolvajoknak az ügyében, akik a napokban Gesztelyben egy árvíz miatt összedőlt ház telkéről eltulajdonítottak 5 db, a melléképület tetejeként szolgáló lemezt.</p>

A bejelentést követően a rendőrség az elkövetőket a helyszín közelében elfogta, majd - a gyorsított eljárás eredményeként bíróság elé állított személyek közül - harmadnapra a taláros testület 3 főt letöltendő, míg további kettőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt.

A rendőrségreaugusztus 01-én a koradélutáni órákban érkezett bejelentés szerint Gesztelyben egy az árvíz miatt összedőlt ház romjain több személy - kezükben ásóval, kapával - a romok között kutat. A kiérkező járőrök még a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket.

A tolvajokat a Miskolci Rendőrkapitányság Bíróság Elé Állítási Alosztályának munkatársai - jogtalan behatolással, szabálysértési értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt – bűnügyi őrizetbe vették, majd gyorsított eljárás eredményeként bíróság elé állították.

Az elkövetők elmondása szerint az ott maradt fűtéscsöveket és fémhulladékot szerették volna elvinni a romok alól.

A Miskolci Városi Bíróság a terhelteket bűnösnek mondta ki és az öt főből 3 főt - egytől másfél évig terjedő - letöltendő, míg további kettőt 10 havi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt. A kiszabott bírói ítélet egy fő kivételével meghozatalának napján jogerőssé vált - tájékoztatta a Borsod Online- t dr. Gaskó Bertalan, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda vezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában