Helyi közélet

2010.08.05. 16:47

Jó ütemben halad a Zenepalota felújítása

<p>Miskolc - A tavalyi év szeptemberében kezdődött el a Zenepalota felújítása, amely várhatóan az év végére készül el. Helyszíni bejárásunkon arról tájékozódtunk, hogy hol tart jelenleg a felújítás valamint a villamosprojekt által termelt pormennyiséggel, hogyan birkóznak meg?</p>

A Zenepalota rekonstrukcióját tekintve külső és belső munkálatok egyaránt jellemzik. Vakolás, falcsiszolás, festés valamint nyílászáró cseréket végeznek jelenleg a szakemberek. Székely Tamás projektvezetőtől érdeklődtünk, hogy a kint zajló Zöld Nyíl Villamosprojekt által generált pormennyiség beáramlása nem okoz-e nagyobb problémát – az amúgy is poros körülmények között dolgozók számára, és mikorra várható az összes ablak beszerelése?

- Nem zavaró, mivel a villamosprojekt nem termel annyi port, hogy ez a bentivel együtt már elviselhetetlen legyen. Ugyanakkor a belső munkálatok miatt amúgy is több por termelődik, mint odakint. - Az ablakok pár héten belül a helyükre kerülnek, az épület műszaki munkálatai pedig várhatóan októberre fejeződnek be. Széll Gábor a Miskolci Egyetem gazdasági főigazgatója ugyancsak megerősítette, hogy a munkálatok a terveknek megfelelő ütemben haladnak, illetve a kivitelező - Hunép Universal Építőipari Zrt. és az Imola Építő, Fővállalkozó Szolgáltató Kft. alkotta konzorcium ígérete szerint decemberre már visszaköltözhetnek a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete valamint az önkormányzati fenntartású Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola oktatói és diákjai. Ez azt jelenti, hogy az idei karácsonyi koncertet már a felújított Zenepalotában tarthatják és 2011. január 1-től a zenei képzés újra megindulhat a műemlék épületben.

Kiss Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában