Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen

Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen

1 napja | Miskolc - 2016. szeptember 30-án, pénteken délután 5-től éjjel 11-ig fergeteges programokkal, izgalmas bemutatókkal és kísérletekkel várja a Miskolci Egyetem mindazokat, akik a tudomány világába szeretnének bepillantani, és érdekes, közérthető módon szeretnének új ismereteket és élményeket szerezni.
Vakon lett jogi doktor a Miskolci Egyetemen Gergő

Vakon lett jogi doktor a Miskolci Egyetemen Gergő

1 napja | Miskolc, Szentistván - Születése óta látássérültként éli az életét a 26 éves Aranyosi Gergő. A szentistváni fiatal azonban egy pillanatra sem mondott le arról az álmáról, hogy jogász váljon belőle, és ezt példamutató hozzáállással sikerült is valóra váltania - számolt be a Borsonline.

Gépészmérnökök és védőnők Sátoraljaújhelyen

25 perce Sátoraljaújhely - Amiről sokáig álmodoztak, majd amiről később sokáig tárgyaltak és egyeztettek, az immár hivatalossá vált, azaz Sátoraljaújhely is elmondhatja magáról, ha nem is vált egyetemi várossá, de hamarosan tevőlegesen is helyet adhat egy felsőoktatási közösségi képzési pontnak.

Párjukat ritkítják a magyar nők. De hogy?

25.09.2016 | Miskolc - „A magyar nők a párjukat ritkítják.” A mondat sokféleképpen értelmezhető. Ezzel a címmel és ebben a témában pályázatot hirdet a Miskolci Egyetem BTK Szociológiai Intézete, két korosztály (14–18, illetve 18+) számára.
Kosárlabda NB I/B: megyei rangadó Tiszaújvárosban

Kosárlabda NB I/B: megyei rangadó Tiszaújvárosban

23.09.2016 | Tiszaújváros - A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 2. fordulójában a Phoenix KK a Miskolci EAFC gárdáját fogadja péntek este.
Honnan tudod, hogy jó céghez mész dolgozni?

Honnan tudod, hogy jó céghez mész dolgozni?

23.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az állásváltások egy része azért történik, mert a munkavállaló sok olyan elemmel szembesül a munkájában, amit nem szeret, sőt kifejezetten nyűgnek érzi - olvasható a Cvonline.hu oldalán.
Eduline: Egyetemi szakok szűnnek meg

Eduline: Egyetemi szakok szűnnek meg

22.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A keresztféléves képzésre jelentkezők választhatnak utoljára sok megszűnő alapszak közül.

Futsal NB II: Döntetlennel kezdett a MEAFC

21.09.2016 | Miskolc - A férfi futsal NB II Keleti csoportjában Debrecenben lépett pályára a Miskolci EAFC az első fordulóban.

Tovább lehet pályázni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjára

21.09.2016 | Budapest - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkársága meghosszabbította a jelentkezési határidőt a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramjának 2016/2017-es tanév 1. félévére.
Számvevők képzése

Számvevők képzése

21.09.2016 | Budapest, Miskolc - Elkezdődött az ÁSZ és a Miskolci Egyetem közös közszolgáltatási teljesítménymenedzsment képzése.

Különleges koncert a zene világnapján a Miskolci Egyetemen

20.09.2016 | Miskolc - Verdi: Requiem című műve csendül fel a zene világnapján, október elsején este 7 órakor a Miskolci Egyetem aulájában.

Összegyetemi találkozó az egyetemi sport nemzetközi napján

20.09.2016 | Budapest - Nagyszabású sporteseménynek ad otthont kedden a Budapesti Műszaki Egyetem Bogdánfy úti telepe az egyetemi sport nemzetközi napja alkalmából.
Végzetes hibák egy állásinterjú során

Végzetes hibák egy állásinterjú során

20.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az állásinterjú mindig stresszhelyzetet jelent egy munkakereső számára, ezért érdemes előre készülnünk kérdésekkel és válaszokkal is. Természetesen nem tudunk minden eshetőséget megjósolni, de érdemes átgondolnunk szakmai céljainkat és preferenciáinkat, amelyek sokat segíthetnek az adott szituációban - olvasható a Cvonline.hu állásportálon.
Lélekharang a társak emlékezetére Miskolcon

Lélekharang a társak emlékezetére Miskolcon

19.09.2016 | Miskolc - Az elhunyt akadémisták emlékére szombaton délután lélekharangot avattak Miskolcon az egyetemi parkban, a könyvtár melletti parkrészen.

Emmi: több mint ezer hallgató kap idén köztársasági ösztöndíjat

19.09.2016 | Budapest - Az emberi erőforrások minisztere 1115 egyetemi, illetve főiskolai hallgató részére adományozott köztársasági ösztöndíjat a 2016/2017-es tanévre - közölte a tárca oktatási államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
Együttműködési megállapodást írt alá az MNB és a Miskolci Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá az MNB és a Miskolci Egyetem

19.09.2016 | Budapest - Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Miskolci Egyetem az észak-magyarországi közgazdászképzés fejlesztéséért - közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.

Már közel 3000 diák tanul duális képzésben Magyarországon

19.09.2016 | Budapest - A magyarországi duális képzésben a 2012-es indulás 440 hallgatójához képest idén már 2990-en kezdték meg tanulmányaikat - mondta el Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem intézményvezetője egy szakmai konferencián az egyetem MTI-nek hétfőn megküldött tájékoztatása szerint.
„Ezt a filmet nekem kellett megrendezni”

„Ezt a filmet nekem kellett megrendezni”

18.09.2016 | Miskolc - Tasnádi István drámaíró és színházi rendező új területre kirándult: filmet forgatott. Talán nem utoljára. Interjú: Tasnádi István drámaíróval, színházi rendezővel.
Győzelemmel indította a szezont a MEAFC

Győzelemmel indította a szezont a MEAFC

17.09.2016 | Miskolc - Új évad, új játékosok, új mez és újabb kosaras siker.
Szabó Imre emlékére

Szabó Imre emlékére

17.09.2016 | Miskolc - Elhunyt Szabó Imre, a Miskolci EAFC egykori kosárlabda sikereinek kovácsa. Sokak csak Jimmy bácsiként ismerték az egyesület hajdani eredményes korszakának edzőjét.

MEAFC: győztes bajnoki rajt

17.09.2016 | Miskolc – A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 1. fordulójában az Eger együttesét fogadta a MEAFC az egyetemi körcsarnokban péntek este.

Miskolci EAFC: az Eger ellen kezdődik a szezon

16.09.2016 | Miskolc - A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 1. fordulójában az Eger fogadja a MEAFC az egyetemi körcsarnokban péntek este.

Rétvári: javul a diákok idegennyelv-tudása

16.09.2016 | Budapest - A magyar diákok versenyképessége és idegennyelv-tudása folyamatosan javul, a kerettantervek nyelvtanításra fordítható óraszámai pedig meghaladják az európai átlag óraszámot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a független Kész Zoltán írásbeli kérdésére.
Miskolci Egyetem: NAV-os segítség a képzéshez

Miskolci Egyetem: NAV-os segítség a képzéshez

16.09.2016 | Miskolc - Az oktatás mellett közös kutatás-fejlesztési projektekben is gondolkodnak.
A baj nem jár egyedül egy álláskeresőnél sem

A baj nem jár egyedül egy álláskeresőnél sem

22.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az álláskeresés egyértelműen plusz stresszforrás, de ha mellette más bajok is vannak – hosszú ideje fennállók, épp kezelhetők, de nem megoldhatók – az álláskereső önbizalma olyan szinten roppan meg, hogy a sok problémából egyet sem tud hatékonyan megoldani, így az álláskeresést sem - olvasható a Cvonline.hu oldalán.
„Nem is értem, mit jelent az a fogalom: nyolcvanévesnek lenni”

„Nem is értem, mit jelent az a fogalom: nyolcvanévesnek lenni”

14.09.2016 | Budapest, Miskolc - Dr. Kabdebó Lóránt professzor emeritust az elmúlt nyolc évtizedről (is) kérdeztük. Interjú: Dr. Kabdebó Lóránt professzor emeritussal.
Szeptember 11. - „A biztonság fontosabb a szabadságjogoknál”

Szeptember 11. - „A biztonság fontosabb a szabadságjogoknál”

11.09.2016 | Miskolc - Markáns változásokat indított el a 15 évvel ezelőtti terrortámadás.
Balog Zoltán: megduplázódott a romák száma a felsőoktatásban

Balog Zoltán: megduplázódott a romák száma a felsőoktatásban

10.09.2016 | Debrecen - Megduplázódott a roma fiatalok száma a hazai felsőoktatásban az utóbbi években - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken Debrecenben.

Elkezdődött az ÁSZ és a Miskolci Egyetem közös közszolgáltatási teljesítménymenedzsment képzése

09.09.2016 | Budapest/Miskolc - Elkezdődött az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Miskolci Egyetem közös közszolgáltatási teljesítménymenedzsment képzése Budapesten, ami az etikus és eredményes gazdálkodásra készíti fel a közszférában dolgozó szakembereket - közölte honlapján az ÁSZ pénteken.
Nemcsak diplomát, de karriert is szeretnének - Fél évig dolgoznak, majd fél évig tanulnak a „duális” diákok

Nemcsak diplomát, de karriert is szeretnének - Fél évig dolgoznak, majd fél évig tanulnak a „duális” diákok

10.09.2016 | Miskolc - Nehezebb az új képzési forma, de többet ér majd a diplomájuk, mondják az egyetemi hallgatók: fizetés és szakmai tapasztalat is jár a fiataloknak a duális képzésben.

Palkovics: a kormány világszínvonalú magyar egyetemeket szeretne létrehozni

09.09.2016 | Budapest - A kormány célja, hogy az Állatorvostudományi Egyetemhez hasonló, kiváló elhelyezkedési lehetőségeket biztosító, a saját területükön világszínvonalú felsőoktatási intézményeket hozzon létre Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az egyetem tanévnyitó ünnepségén pénteken, Budapesten.

Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja lesz szeptember 20-án

08.09.2016 | Budapest - Szeptember 20-án rendezik meg országszerte az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja elnevezésű programsorozatot.

Kutatók Éjszakája - Országszerte mintegy 200 helyszínen több mint 2000 program

07.09.2016 | Budapest - Országszerte 46 város csaknem 200 helyszínén több mint kétezer programmal várja az érdeklődőket szeptember 30-án a Kutatók Éjszakája, amelynek célja, hogy kedvet adjon a fiataloknak a tudományos életpályához, és életszerűbbé tegye a kutatókról kialakult, gyakran előítéleteken alapuló képet.
400 ezres kezdő fizetés? Nem lehetetlen

400 ezres kezdő fizetés? Nem lehetetlen

07.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A magyarországi munkaerőhiány több szektorban is égető problémát jelent, azonban a legtöbb ember az informatikai piacról hiányzik. Egyre több állás vár betöltésre ebben a pozícióban, azonban a képzett szakemberek száma nem nő, sőt egyre csökken - olvasható a Cvonline.hu oldalán.

Tempus: 8,7 milliárd forint az Erasmus+ program megvalósítására

06.09.2016 | Budapest - Az Erasmus+ program keretében idén 340 oktatási és képzési területen megvalósuló projekt nyert támogatást Magyarországon - közölte a Tempus Közalapítvány kedden az MTI-vel. Az uniós program koordinálását végző közalapítvány adatai szerint az oktatási intézmények összesen mintegy 8,7 milliárd forintot fordíthatnak ezeknek az együttműködéseknek a megvalósítására.
Koncerttel kezdődött a tanév a Miskolci Egyetemen

Koncerttel kezdődött a tanév a Miskolci Egyetemen

06.09.2016 | Miskolc - Tanévnyitó hangversenyt rendeztek hétfőn a Miskolci Egyetemen.
MEAFC-siker a Dobó Kupán

MEAFC-siker a Dobó Kupán

06.09.2016 | Eger, Miskolc, Tiszaújváros - Négy csapat részvételével rendezték a múlt hét végén a Dobó-kupa néven férfi kosárlabda felkészülési tornát Egerben, a Leányka úti Eszterházy-csarnokban.

Ösztöndíj-programot hirdet a Diákhitel Központ

05.09.2016 | Budapest - Ösztöndíj-programot hirdet a Diákhitel Központ, a juttatásra minden olyan 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemista, főiskolás jelentkezhet, aki hatályos diákhitel szerződéssel rendelkezik.
Szobor az évfordulóra a Miskolci Egyetemen

Szobor az évfordulóra a Miskolci Egyetemen

04.09.2016 | Miskolc - Konfuciusz-szobrot avattak pénteken a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetében abból az alkalomból, hogy az intézet idén ünnepli 3. születésnapját.

Palkovics: magasabb minőséget nyújtó felsőoktatás létrehozása a cél

03.09.2016 | Szeged - Közös ügyünk, hogy magasabb minőséget nyújtó, teljesítményelvű felsőoktatást hozzunk létre, amely egyszerre épít a hagyományokra, válaszol a jövő kihívásaira és perspektívát nyújtva vonzza a továbbtanulni vágyó fiatalokat - jelentette ki az oktatási államtitkár szombaton Szegeden.
„Ezek lesznek életük legszebb évei. Ragadják meg a lehetőségeket!”

„Ezek lesznek életük legszebb évei. Ragadják meg a lehetőségeket!”

03.09.2016 | Miskolc - Több mint 2400 első­éves hallgató kezdi meg a tanulást a Miskolci Egyetemen.

Tanévkezdés - Simicskó: a hagyományokra lehet építeni a jövőt

02.09.2016 | Budapest - Nem szabad elfeledni a hagyományokat, a kultúrát, az értékeket, mert azokra lehet építeni a jövőt - mondta a honvédelmi miniszter a Zsigmond Király Egyetem tanévnyitó ünnepségén pénteken Budapesten.

Tanévkezdés - Palkovics: jó úton halad a felsőoktatás átalakítása

02.09.2016 | Budapest - Az oktatási államtitkár szerint a felsőoktatás átalakításának eddigi eredményei azt jelzik, hogy jó úton haladnak.
Így befolyásolhatnak minket a munkahelyünkön

Így befolyásolhatnak minket a munkahelyünkön

02.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Befolyásolás, meggyőzés, manipuláció – amikor ezeket a szavakat halljuk előfordul, hogy negatív asszociációkat kötünk hozzájuk, pedig alkalmazásuk sok területen, így a karrierünk során is, előnyünkre válhat. Robert B.Cialdini Hatás – A befolyásolás szakértője című könyvében a meggyőzés tudományáról ír. Könyvében összegyűjtötte, hogy milyen úton vagyunk befolyásolhatóak - olvasható a Cvonline.hu oldalán.
Eltörtem a lábam, hogyan menjek így állásinterjúra?

Eltörtem a lábam, hogyan menjek így állásinterjúra?

01.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A címbeli szerencsétlen eset előfordulhat: van egy időpontunk állásinterjúra, és előtte nap, aznap történik egy ilyen eset, nem tudsz elmenni - olvasható a Cvonline állásportál oldalán.
Előző
123456  
 hirdetés