Helyi közélet

2010.07.17. 21:45

Újra forog az Üvegtigris

<p>Újra forog az Üvegtigris, a napokban ugyanis megkezdték a harmadik rész forgatását.</p>

A mostani történet kimozdítja a szereplőket, de erről Búss Gábor Olivér, a film írója, az Észak-Magyarország egykori újságírója sem árult el többet. Hova is mennek a Tigris szerethető figurái? Majd kiderül a mozikban...

Azt viszont már most megosztotta lapunkkal, hogy miért született meg a Tigris 3. Mint kiderült, a közönség biztatása mellett az ötletekből is volt bőven:
Rudolf Péter rendező és Hársing Hilda dramaturg, akikkel együtt dolgozunk a forgatókönyveken, szeretjük annyira ezt a filmet, ezt a történetet, hogy ahogy két forgatás közt telnek az évek, időről időre eszünkbe jusson egy-egy geg, sztori a karakterekről. Szóval ötleteink voltak, ha nem is mindig ugyanarra járt az agyunk. Ezért amikor konkrétan le kellett ülni és kitalálni a sztorit, akkor hosszú hetek mentek el azzal, hogy mindenki elmondta, ő merre vinné a fiúk történetét. Aztán megegyeztünk – ekkor kezdődött el a konkrét munka. De szerencsére a közönség is szereti az Üvegtigris figuráit, úgyhogy az azóta eltelt évek alatt sokszor merült fel, hogy sokan szeretnék, ha lenne folytatás. 

Ha az új helyszínt nem is árulta el, de azt igen, miért kellett kimozdítani a történetet:
– A tinnyei tóparton lassan minden kőről és fűszálról volt egy közelink, meg egy totálunk, úgy, hogy mindenképp jót tesz, ha elvisszük onnan a sztori egy részét. Természetesen az új Üvegtigrisben is benne lesz az Üvegtigris, a tópart, és sok ismert helyszín, de bennünk volt a vágy, hogy elvigyük őket valahová, hogy ne úgy éljék az életüket, hogy embert nem látnak a néha fékező kamionosokon kívül. Az már nem titok, hogy a fővárosba látogatnak a srácok, de próbáltuk elkerülni a szokásos, „Krokodil Dundee New Yorkban” féle kliséket, és Budapesten is „üvegtigrises” helyzetbe hozni őket. Sokat dolgoztunk közösen azon, hogy jól sikerüljön. Olyan sokat, hogy a lányom nyilván azt hiszi, hogy állatkertben vagy cirkuszban dolgozom, mert másfél éve rendszeresen azt látja, hogy egyszer csak készülődni kezdek, a feleségem megkérdezi, hogy „a Tigris?”, én pedig bólintok, elköszönök tőlük, és elindulok otthonról. Szegénynek egyszer biztosan nagy csalódás lesz, hogy igazából nem is vagyok idomár…

Azt talán kevesebben tudják, hogy a Tigris óta és közben Búss Gábor Olivér a színház felé is elkalandozott, megszületett a Keleti Pu. című színdarab:
– Igen, szintén Rudolf Péterrel és Hársing Hildával hoztuk létre ezt a darabot az Új Színházban. Túl vagyunk az 50. előadáson és jövőre is műsoron lesz. Szeretném ha lenne folytatása, ha nemsokára újabb darabon dolgoznánk, de most annyira a Tigrisre koncentrálunk, hogy a többi közös munkára csak nagyon vázlatos terveink vannak – mondta el az író.

- Szántó Rita -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában