Helyi közélet

2010.07.06. 13:54

Az MSZP-nek nincs jelöltje Ózdon

<p>Ózd. A jelenlegi 24-ről 15 főre csökken a képviselő-testület száma Ózdon a következő önkormányzati ciklusban.</p>

Eddig 14 választókerület volt, az őszi helyhatósági választáson csupán 10 területre osztják föl a várost. A kisebb helyi törvényhozásba kompenzációs listán is kevesebben juthatnak be, a pártok csupán négy képviselőt delegálhatnak a szavazatok alapján az eddigi kilenccel szemben.

A tavaszi országgyűlési-választásokon legeredményesebben szerepelt pártok nagyrészt egyet értenek a változásokkal. Vitális István, a Fidesz és Boda István az MSZP helyi elnöke is úgy gondolja: átgondolt és tudatos munkával a kisebb testület is hatékonyan dönthet majd Ózd ügyeiről. Kisgergely András, a Jobbik ózdi elnöke úgy gondolja: a kisebb pártok, a függetlenek és a civil szervezetek esélyes csökkennek le a szűkítéssel, ennek ellenére úgy készülnek, hogy a Jobbik ősztől ott lesz az ózdi testületben.

Még csak a Fidesz

Az észak-borsodi városban eddig csak a Fidesz nevezte meg a polgármester-jelöltjét: a kormánypárt Fürjes Pál mérnökkel száll harcba a város irányításáért. Az MSZP-nek ugyanakkor nincs jelöltje. Ezzel kapcsolatba Boda István elmondta: elképzelhető, hogy egy arra érdemes független indulót támogatnak majd, de konkrét névvel egyelőre nem tudott szolgálni. A Jobbiknál is eldőlt már, hogy kit szeretnének a polgármesteri székben látni, de egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Pletykaszinten további indulókról is szól a fáma, de hivatalosan még csak a Fidesz nevezte meg a jelöltjét.

ÉM – ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában