Helyi közélet

2010.07.31. 11:48

A miskolci Vadasparkba látogattunk

<p>Miskolc - A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban jártunk az elmúlt napok egyikében, ahol kollégánk megörökítette a látogatók hadát és természetesen az élőlényekről is sok felvétel készült.</p>

A melegben szinte az összes hüllő nekivetkőzött -lásd a képeken-, ledobta, vagy éppen készült ledobni magáról a megunt bőrét.

Az 1983-ban megnyitott Állatkert és Kultúrpark napjainkban is folyamatosan fejlődik, épül-szépül, ahogy ezt az anyagiak megengedik. A látogatók nagy örömére a Miskolci Zoo munkatársai nagy odaadással tartják előadásaikat, mutatják meg az állatokat, tartanak látványetetéseket. Minden nap meghatározott rend szerint történnek ezek, a bejáratnál egy tábla tájékoztat erről minket. Ezeket az előadásokat a Zöld Kapcsolat Egyesület munkatársai is tartják, a színes program érdekében.

Ottjártunkkor éppen kígyót lehetett simogatni, egy Boa és egy Gabonasikló állt a bátrabbak szolgálatára a bejárattól nem messze. Jelen volt még egy Egerészölyv is, azonban őt csak messziről lehetett csodálni az esetleges baleset elkerülése végett. Munkatársunk a nemrégiben született vörösorrú ormányosmedvéket is lencsevégre kapta. Különleges alkalom volt a kölykök születése, hiszen ilyen soha nem történt még a Vadaspark életében.

A mindennapos programok mellett a Vadaspark egyéb programokat is szervez, ilyen lesz például az augusztus 5-i Európai Ragadozókért Kampány, amely a tavaly elindult műsorsorozatot folytatja a Diósgyőri Rádióval együttműködve „Az élet aspektusai” címmel. Célja az élet fontos állomásai, a ragadozóink és saját életünk közös vonásainak bemutatása. Idén ez már a hetedik alkalom lesz a programsorozaton belül. E műsor az éveben még többször megjelenik a 2010-es programfüzetben.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark augusztus 20-án fogja ünnepelni a fennállásának 27. születésnapját az alkalomhoz illő születésnapi programokkal, továbbá várja a látogatókat családi programjaira. Természetesen az Állatkert idén is rész fog venni az Európai Autómentes Napon és az október 3-i Állatok Világnapján. Decemberben -remélhetőleg havazás közepette- a mikulás is ellátogat majd a parkba, kis ajándékkal várva a gyerekeket. Az év utolsó napjaiban pedig megelevenedő Betlehemmel is kedveskednek majd, hiszen az ünnep az állatoknak is kijár.

Látogassanak el Önök is a Vadasparkba és keressék programjaikat a www.miskolczoo.hu weboldalon. Tekintsék meg képeinket is!

-Orosz Péter-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában