Helyi közélet

2008.12.20. 10:33

Stadionrekonstrukció: végre folytatódik?!

<p>Miskolc - 2009 tavaszán elkezdődhet a diósgyőri stadion rekonstrukciójának harmadik üteme.&#160;&#160;<DIA alt="Diósgyőri stadion tevdokumentációk" height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Di_sgy__337_ri_stadion_tevdokument_ci_k/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Diósgyőri stadion tevdokumentációk" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Mint arról már beszámoltunk, sürgősségi előterjesztésben került a miskolci önkormányzat idei utolsó, csütörtökön megtartott közgyűlésének napirendjére a ,,Javaslat a Miskolc-Diósgyőri Labdarúgó és Atlétikai Stadion rekonstrukciójának folytatására" címet viselő anyag, amelyet végül el is fogadtak a képviselők (27 igen, 0 nem és 13 tartózkodás mellett).

Ennek a határozatnak a legfontosabb tartalmi eleme, hogy az önkormányzat 800 millió forintos vállalásával 2009-ben folytatódik a diósgyőri stadion rekonstrukciója, amelynek során a beruházás koordinálását az önkormányzati tulajdonban lévő Miskolci Beruházó és Szolgáltató Kft. (MIBER Kft.) végzi.  
 

Stadion-látványterv

A forrás

A 800 millió forintos önkormányzati forrás egy részét a gödör néven ismert, a diósgyőri sportingatlan területén lévő salakos labdarúgópálya eladásából befolyt összegből fordítanak a rekonstrukcióra, összességében 246 millió forintot, továbbá az önkormányzat 2009 évi költségvetésének terhére 150 millió forint jelenti a forrás egy másik részét, és ugyancsak a miskolci önkormányzat költségvetéséből, de már a 2010-esből pedig 404 millió forintot költenek a diósgyőri stadion felújítására.

Stadion-látványterv

A következő lépés

– Természetesen örülök, hogy a közgyűlés elfogadta az előterjesztést, így a jövő év elején megkezdődhet a munka a stadion rekonstrukció harmadik ütemében – mondta dr. Varga László, önkormányzati képviselő, a Diósgyőri Sportliget önkormányzati biztosa, aki arra a kérdésre, hogy vannak-e már látványtervek, a következőket válaszolta: – Az első lépés természetesen a terveztetés lesz, a 2004-es, az egész stadion felújításával kapcsolatban készült tervet kell elővennünk, és elkészíteni a szükséges tervmódosítást, de az is egy lehetőség, hogy új terveket készíttessünk. Ennek során juthatunk majd a most betervezett munkák látványterveihez, és ígérem, hogy mihelyst ilyen lesz a kezemben, azonnal nyilvánosságra hozzuk. Úgy vélem, hogy erre 2009 első negyedévében kerülhet sor, és tavasszal már a munkálatok is megkezdődhetnek. A különböző építési feladatok ütemezésénél elsőrendű szempont lesz, hogy a DVTK csapata a hazai mérkőzéseit a sorsolás szerinti időpontokban a Diósgyőri stadionban játszhassa le. 

Stadion-látványterv

Az atlétikai pályáról

A közgyűlés által elfogadott határozat, illetve az ezzel kapcsolatos előterjesztésben nem sok szó esik a Diósgyőri stadionban a labdarúgópályát körülvevő rekortán atlétikai pályáról. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta el dr. Varga László: ,,Az biztos, hogy az atlétikai pálya marad a jelenlegi helyén, jelenlegi állapotában, ugyanis a rekonstrukció a stadion ezen részét nem érinti."

A tervezett munkák
- A meglévő állóhelyi szektorok teljes rekonstrukciója (acél tartószerkezet korrózió mentesítése, festése; vasbeton lemezek javítása, szükség szerinti cseréje)
- A klubház két oldala melletti területen egy-egy új lelátószektor építése
- A meglévő pályagép tároló és büfé lelátóinak tovább építése
- A lelátószektorok arénabejárata fölötti összeköttetés új lelátószakaszokkal
- A teljes stadion ülőszékekkel való felszerelése (kb. 10-12 000 ülőhely)
- A klubházzal szemben lévő 5 lelátói szektor befedése
- A lelátók alatti szociális blokkok, WC-k és büfék kiépítése
- Új kivetítő, eredményjelző telepítése
- Biztonsági, rendőrségi pont kiépítése
- A stadion körüli közművek kiépítése
- A stadion melletti gépkocsi parkolók kiépítése

Kapcsolodó cikkek:

  • 800 millió a diósgyőri stadionra
  • Ülésezett a miskolci közgyűlés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában