Helyi közélet

2008.11.21. 13:25

Újabb MVK-s sztori: Szabálytalankodó buszsofőr

<p>Miskolc - Olvasónk a belváros felé autózva lett figyelmes az egyik városi buszra, amely záróvonalon és piros lámpánál is áthajtott. Vajon mi a véleménye a közlekedési vállalatnak az esetről?</p>

Olvasói levél

"Tisztelt Hölgyem / Uram!

Röviden szeretném tájékoztatni Önöket, egy ma reggel történt megdöbbentő eseményről.
Ma reggel kb. 7.45 perckor a Vologda úton (Penny előtt) álltam a piros lámpánál az autómmal, a belváros irányába. Legnagyobb csodálkozásomra hirtelen a bal oldalamon feltünt a fent említett busz és a már éppen induló sort nagy sebességgel kikerülve (záróvonalon, szemből érkezők sávjában) vette célba a buszmegállót.
Ezek után már nem csodálkoztam, amikor a Szeles u. és Ady E. u. kereszteződésében található közlekedési lámpánál, gond nélkül átsuhant a piros jelzés ellenére. Ezt könnyen megtehette, mivel senki nem állt előtte abban a sávban, én viszont a másikban álltam másodikként (ez is mutatja, hogy már 1-2 másodperce pirosat mutatott a jelzőlámpa). Ekkor döntöttem el a történet leírását.
Az egészet a családommal néztük végig.

A képet utólag készítettem. A szemből érkező kanyarodó sávban száguldott végig a busz a város irányába.

Remélem levelemmel hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben hasonló esetek ne történhessenek."

Az MVK Zrt. válasza

"A társaságunkhoz küldött olvasói levélre az alábbi tartalmú választ juttattuk el a panaszosnak( akinek észrevétele 2008 11.14-én  érkezett meg ügyfélszolgálatunkra)

Tisztelt Uram!

Társaságunkhoz e-mailben eljuttatott észrevételével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.
A panaszával érintett járművezetőt meghallgattuk a történtekről. Munkatársunk ennek során elismerte a szabálytalanságot, azaz azt, hogy a szemben levő kanyarodó sávban előzte a járműsort. Elmondása szerint a panaszában említett lámpánál féktávolságon belül kapta a sárga jelzést. A járművezetőnk jelentős menetrendi késésre hivatkozott, amit védekezésként nem fogadtunk el.
A közlekedési szabályok betartása az utasok és a többi közlekedő biztonsága érdekében fontos és elsőrendű elvárás járművezetőinkkel szemben. Autóbuszvezetőnket a nem megfelelő munkavégzése miatt elmarasztaljuk.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy az autóbuszvezetők részére tartandó szakmai oktatáson ismertetjük panaszát és annak tanulságait, annak érdekében, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.

Elnézést kérünk Öntől és az adott időszakban ott közlekedő minden közlekedési partnerünktől a kellemetlenségért.

MVK Zrt."

Kapcsolódó cikkek:

Járdán kérik az MVK bérletet, jegyet?
A rendőr szaladt a buszról leszálló levélírónk után, kérdezve: miért nem mutatta meg jegyét, vagy bérletét. Van ehhez az MVK-nak joga?

"Botrányos ellenőrzés" az MVK buszon
Mint ha két különböző történetről olvasnánk. Az egyiket olvasónk írta le nekünk, egy szeme előtt zajlott (fogalmazása szerint) botrányos MVK-jegyellenőrzésről, a másik az MVK-é, arról ahogy szerintük történt az ellenőrzés.

Vezetés közben mobilozott az MVK sofőrje
A miskolci villamoson utazó egyik olvasónk arra lett figyelmes, hogy pont egy veszélyesebb szakaszon fogott mobilozásba a villamos vezetője. A történteket fotóval illusztrálva jutatta el hozzánk. Mi pedig az MVK-nak...

Olvasói levél: "Kedves szolgáltatás az MVK Zrt részéről"
Az én történetem a miskolci tömegközlekedési vállalat (MVK Zrt.) „ intelligens, utas barát dolgozóival történt „kis incidensről számol be - írja olvasónk.

"Elszakadt a cérna" - Utas kontra MVK Miskolcon
Az MVK szerint a panaszos levélíró akkor érvényesítette a jegyét, mikor meglátta az ellenőröket, akik így a jegyét nem tudták elfogani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában