Helyi közélet

2008.09.03. 15:22

Megvan a miskolci "zöld" villamos

<p>Miskolc - A magyar kormány elfogadta a miskolci villamosprojekt-pályázatot. Okkal bízik benne a polgármester: az EU is jóváhagyja, támogatja a tervet, a 38 milliárdos gigaberuházást.</p>

Szerdán döntött a kormány: elfogadja a Zöld Nyíl Miskolci Villamos Projekt 2008-2011 óriásberuházásra érkezett pályázatot. A hírről Káli Sándor polgármester és a 38 milliárd forintnyi beruházás miniszteri mentora, dr. Simon Gábor tájékoztatta portálunkat. Mint fogalmaztak: a történelmi jelentőségű kormányzati döntés új lökést ad Miskolc fejlődésének, és jelentős mérföldkő a magyar nagyvárosi tömegközlekedés fejlesztésében. A polgármester és a miniszteri mentor biztos benne, hogy a magyar kormány után az Európai Bizottság is elfogadja a projektet, amely része az Új Magyarország Fejlesztési Tervnek. (És amelyet 90 százalékban az EU finanszíroz.)
Az idén 111 éves miskolci villamosvasút európai uniós pályázat útján történő fejlesztése Miskolc történetének egyik legnagyobb és legfontosabb beruházása. A villamosvonal megújítása, a sínpálya és a megállók tovább-, illetve átépítése, valamint az új környezetbarát, világszínvonalú villamosok beszerzése a város legfontosabb ütőerének tömegközlekedését forradalmasítja néhány éven belül – fogalmaz a polgármester és dr. Simon Gábor. A részletekre visszatérünk.
Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában