Helyi közélet

2008.06.24. 07:43

Deszkások, korisok, bringások Miskolcon: hova menjenek?

<p>Miskolc - Sikerült felkavarni az állóvizet a Hősök tere ügyében, már ami az extrém sportokat űző fiatalokat, illetve az ezt ellenzőket illeti. Jónéhány javaslat született a megoldásra. A főszereplő az olvasó.</p>

"Nem csak a Hősök terét teszik tönkre hanem a Petőfi-teret, is a szépen rendbe tett téren is a szegélyeken is ott görkoriznak már sok helyen letörték a széleit. A Jókain kerékpárral teszik tönkre a parkot, ide a járnak a környék bicajosai, itt ugratják a biciklit, már teljesen szétvágták a gyepet, arról nem is beszélve hogy lent játszik a sok kisgyerek, és nem igen vannak biztonságba tőlük ,de szólni senki nem mer nekik, mert ezek nem kisgyerekek, elhiszem hogy szeretik amit csinálnak, de akkor kellene valami pálya, ahol zavartalanul tudnák csinálni és senkit nem veszélyeztetnének. Nézzenek itt is szét a gyógyszertár mellett van az a bizonyos ugrató..."

Nem tudom miért ne lennének a játszótéren biztosnságba gyerekek a biciklisektől? A petőfi teret pedig a régi divat-kezdő bmx banditák tették tönkre(mint az OTP székháznál) a korisok igyexenek vigyázni rájuk mivel ha széttörik nem lenne min korizni ugye? Mellesleg meg lehet nézni a Petőfi teret ,hogy milyen károk vanak ott és ezek közül mik a kori, a bmx, és a természetes deffektek... csak egy kicsit kellene toleránsnak lenni csak annyira hogy nem egyből ledurrantani az embert, mert mi nem huligánok vagyunk lehet beszélni is velünk... persze amilyen az Adjon Isten, olyan a fogadj Isten."

"Tudomásul kell venni, hogy a mai gyerekek ilyesmi sportokkal múlatják az időt, és nem mindnek van pénze, hogy befizesse magát egy fizetős pályára. Az azonban eszébe juthatna már valaki illetékesnek, hogy kellene egy olyan közterület, ahol direkt nekik építenek egy pályát, és nem a külvárosban, hanem modjuk valamelyik tér egy részén."

"Csupán csak figyelni kéne egy kicsit az igényekre.
Sokkal többet kéne áldozni ezekre a sportágakra,azzal hogy pályákat épitünk nekik, ez a városnak tuti megtérülne. Hadd szórakozzanak és élvezzék az extrém sportokat. Talán még élhető város is lennénk,vajon megérti ezt ez a városvezetés?"

"Sokan támadnak azzal, hogy ott a skatepark a Vasgyárban. Kérem szépen, csak egy ilyen hozzászólónak sportolna a gyereke: napi 400 Ft azért, hogy egy koszos-mocskos balesetveszélyes zárt térben töltsük el az időt. A minőségről nem is beszélve. Kérdem azokat, akiknek a gyermeke focizik: Leengedné egy fél méteres gödrökkel tarkított pályára? Hadd törjön ki a gyerek lába."

"Megértem a deszkásokat, korisokat, hogy csak sportolni szeretnének, de ezeket a tereket akárhogy is nézzük nem erre a célra alakították ki (tudom nem is arra hogy a sok csöves oda piszkítson). Sajnos manapság alig van olyan sport amihez nem kell pénzt fizetni az űzéséhez, ezt el kell fogadni. Ha jól emlékszem, pár éve volt pár helyen kirakva ilyen korlátok, rámpák amin lehetett sportolni, ezek már nincsennek? Kinek, minek a szervezésében volt ez, esetleg akit érdekel a sport, ennek utána lehetne járni, nem e rakják ki megint?"

"Egy görkoris gyermek anyukája vagyok úgy érzem gyermekem eddig normálisan volt nevelve attól függetlenül, hogy ezt az extrém sportot választotta. Nem a rongálásra, szemetelésre tanítottam, mint ahogy a többi szülő sem a gyerekeit. Valahol mégis az arany középutat kellene megtalálni, hogy mindenkinek jó legyen és gyerekeink ne legyenek kitaszítottak, mint ahogy írják sokan hogy csőcselék. Nekünk felnőtteknek a felelősségünk és érdekünk h. találjunk nekik megfelelő pályát. Ezért kérem fogjunk össze és találjunk valami kiutat h. mindenki jól járjon és indítsunk el egy kezdeményezést, mert a Factoryba az állapota miatt nem lehet sportolni."

A hozzászólások többségében arról árulkodnak, hogy a deszkásoknak, korisoknak, és bringásoknak nem céljuk, hogy tönkretegyék a miskolci Hősök terét, és nincs megoldva, hogy normális körülmények között sportoljanak. A városházának feltesszük a kérdést, hogy van-e ezzel kapcsolatban valamilyen tervük, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön.

- sothis -

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában