Helyi közélet

2008.06.12. 09:39

Adagio-Érintés, szombaton Miskolcon

<p>Miskolc - Szombaton 17 órától a Miskolci Egyetem aulájában az Operafesztivál keretén belül koncertet ad hazánk egyik legsikeresebb crossover (zenei stílusokat ötvöző) együttese, az Adagio.</p>

Nagy Sándor, Balczó Péter és Homonnay Zsolt különleges estével szeretnék elkápráztatni a közönséget. Zsoltnak ez már a harmadik év, amikor az Operafesztiválon fellép, ám most először “hozta magával” Adagio-s kollégáit.

Az Operettszínház szólistája elmondta, hogy minden alkalommal azt tapasztalta, hogy egy professzionálisan szervezett, semmivel össze nem hasonlítható, nagyszabású, nemzetközi színvonalú rendezvényre érkezik Miskolcra, ahol megtiszteltetés fellépni. Tavalyelőtt a Mesterkurzus című darabbal, tavaly pedig a Porgy és Bess/West Side Story koncertelőadáson volt alkalma kiváló partnerekkel színpadra lépni. Számára felejthetetlen élmény, hogy a közönség mindig ilyen szeretettel és lelkesedéssel fogadta őket. Idén Bátor Tamás felkérésére lépnek fel, aki régóta jó szakmai kapcsolatot ápol Homonnay Zsolttal. Az Adagio együttest megalakulása óta a zenei kihívások, kísérletezések vezetik, akár ének, akár hangszerelés tekintetében.

Lemezeiket a popszekció mellett a Danubia Szimfonikus zenekar kíséretével rögzítették, így elmondható, nem áll tőlük távol a klasszikus zene sem. Speciális zenei világukkal ötvözik az operát a poppal, a klasszikust a könnyed zenei stílussal. A fő hangsúly mindig az igényességen és a hagyományok tiszteletén van. A múlt találkozik a jelennel és ezáltal valami újat teremtenek. Sokszor mondják el nekik koncert után, hogy a lemezeiket hallva elővették az eredeti klasszikus műveket is.

Az együttes “felállásán” is látszik ez a sokszínűség. Míg Balczó Péter az ifjú debreceni tenor egyértelműen a klasszikus vonalat képviseli, addig Nagy Sándor, a Madách Színház kiváló színművésze a musical játszás egyik legnagyobb hazai csillaga. Homonnay Zsolt pedig hol ide, hol oda “húz”. A szombati koncerten a fiúk az Érintés című harmadik lemezük anyagát mutatják be és természetesen annak műsorát igyekeznek az Operafesztivál hangulatához igazítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában