Helyi közélet

2008.04.17. 06:11

A Bükki Borvidék Borversenye Miskolcon

<p>Miskolc - A Bükki Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Kistokaj-Mályi Hegyközség április 19-én, szombaton rendezi meg tizenkettedik borversenyét Miskolcon, a Szendrei pincészet Aranykorona Éttermében (Kisavas I. sor 19-20.).</p>

A benevezett borokat április 18-án, pénteken 10 és 18 óra között fogadják a rendezvény helyszínén. A verseny napján, szombaton nem vesznek át bort. A 2 db 0,75 l-es üvegre rá kell írni a termelő nevét, pontos címét, a bor évjáratát, fajtáját, jellegét és a termőhelyet. Cuvée borok esetén a két fő fajtát kell feltüntetni. Direkttermő fajták nevezését nem fogadják el.
A nevezési díj mintánként 500 forint (az ötödik mintától kezdve díjtalan). A további programok között szerepelnek előadások, borcímke bírálat és látogatások a környező Avasi pincékben. A borcímke bírálat kiterjed a göngyöleg egészére - üvegforma, hátcimke, dugó, kapszula stb. -, tehát az üveg teljes esztétikai megjelenésére is. A bírálatot külön zsűri végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában