Helyi közélet

2007.12.11. 14:27

Sztrájk: a pedagógusoknak dupla büntetés

<p>Miskolc - A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szervezetileg nem csatlakozott a december 17-ei, a LIGA Szakszervezetek által meghirdetett sztrájkhoz, tagjai azonban különböző módon fejezhetik ki véleményüket. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-psz-allasfoglalasa-a-sztrajkkal-kapcsolatban/cn/boon-news-em_01-20071211-123521"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A PSZ álláspontja </B></A></p>

A PSZ ugyan nem csatlakozott a sztrájkhoz, de tagjai beszüntethetik a munkát. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szervezetileg nem csatlakozott a december 17-ei, a LIGA Szakszervezetek által meghirdetett sztrájkhoz, tagjai azonban különböző módon fejezhetik ki véleményüket - tudtuk meg Bodolay Zoltántól, a PSZ megyei elnökétól. Választhatják a szolidaritás kék szalagját, tarthatnak az oktatási intézményekben tiltakozó fórumot, de részt vehetnek a kétórás figyelmeztető sztrájkban is.
Mint ismeretes, a LIGA Szakszervezetek az egészségbiztosítás átalakítása ellen tiltakoznak a jövő hétre meghirdetett országos sztrájkkal.

Be kell pótolni

- A LIGA által megfogalmazottakkal többnyire egyetértünk - hangsúlyozta Bodolay Zoltán -, de a módszerekkel nem. Ráadásul a pedagógusnak dupla büntetés jár azért, ha sztrájkol. Nem elég, hogy a munkabeszüntetés idejére nem kapja meg a bérét, de az elmaradt órákat be is kell pótolnia.
A PSZ már felmérte, hogy az pedagógusok melyik tiltakozási formáját választják a támogatásnak, az összegzés most folyik. A hét végén az elnök több információval tud majd szolgálni. Azt azért megjegyezte: bizonyára lesznek olyan intézmények, ahol majdnem minden pedagógus sztrájkol majd, de lesz olyan is, ahol senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában