Vádemelés

2024.02.27. 10:26

Pórul jártak az üzemi szarkák

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt három férfi ellen vesztegetés bűntette és lopás vétsége miatt, akik egy szerszámgépgyártó cégnél dolgoztak, közülük ketten kézi szerszámgépeket és akkumulátorokat szedtek össze, majd vagyonőr társukat lefizetve elvitték az üzemből.

Boon.hu

Akksi került a táskába

Fotó: A kép illusztráció

A vádirat szerint a három vádlott egy miskolci szerszámgépgyártó cégnél dolgozott, ketten targoncavezetőként, harmadik társuk pedig vagyonőr volt. 2022 március elején az egyik vádlott megbeszélte vagyonőr vádlott társával, hogy szerszámgépeket tulajdonítana el és 20.000 forintot ad, hogy ne legyen ellenőrizve.

Megegyezésük szerint a vádlott egy kézi csavar behajtóval és akkumulátor töltővel a táskájában ment a személyzeti kapuhoz a szolgálatban lévő vagyonőr társa, pedig a pénzért csak látszat ellenőrzést tartva kiengedte az üzemből.

 

Kéziszerszámok tucatszám

Ezen eseményt követően a vádlott targoncavezető kollégáját tájékoztatta arról, hogy ha fizetnek vagyonőr társuknak ki tudnak vinni műszaki cikkeket, ketten összegyűjtöttek összesen 28 db kézi szerszámgépet, illetőleg akkumulátort az öltöző álmennyezetébe, illemhely szerelődobozba rejtették el, majd március közepén az esti órákban egyeztettek vagyonőr társukkal és a sporttáskába pakolt műszaki cikkeket 40.000 forint ellenében úgy vitték ki az üzem területéről, hogy a vagyonőr belenézett a táskába mutatva, mintha azt ellenőrizné, majd kiengedte a portáról vádlott társát.

 

Tetten érték őket a rendőrök

A lopást elkövető azt tervezték, hogy eladják zsákmányukat, azonban amikor egy üzemanyagtöltő-állomás közelében éppen a sporttáskából egyikük autójába pakoltak át, rendőrjárőrök tetten érték őket.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben, – akik közül egy büntetett míg társaik büntetlen előéletűek – börtön büntetést indítványozott, egyikük esetében közügyek gyakorlásától eltiltással, míg két vádlott vonatkozásában próbaidőre felfüggesztve, továbbá mindhárom vádlott tekintetében pénzbüntetés kiszabására is indítványt tett, tájékoztatta portálunkat a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában