Hihetetlen

2024.02.13. 11:34

Elrabolták a nőt és fogva tartották Miskolcon, hogy rákényszerítsék, mondjon le a gyerekéről

Tárgyalást tart szerdán a Miskolci Törvényszék azon vádlottak ügyében, akik egyikük feleségét elrabolták, majd fogva tartották közös gyermekük szülői felügyeleti jogának rendezése érdekében.

Boon.hu

Fotó: ArtMari

A vádirati tényállás szerint az I. rendű vádlott és a sértett házasságban éltek, egy gyermekük született, aki a cselekmény elkövetésekor kiskorú volt. A sértett elhagyta a családot, a gyermeket az I. rendű vádlottra bízta, aki a későbbiekben megkísérelte hivatalos úton rendezni gyermeke szülői felügyeleti jogát, azonban a sértett elérhetetlensége miatt ez eredménytelen volt.

Az I. rendű vádlott idő közben élettársi kapcsolatot alakított ki a II. rendű vádlottal. 2020. év szeptemberében az I. rendű vádlottnak jelezte édesanyja, a III. rendű vádlott, hogy a sértett Mezőcsát külterületén tartózkodik. Ekkor a vádlottak gépjárművel közlekedve felkeresték a sértettet, akit az I. rendű vádlott bántalmazni kezdett annak érdekében, hogy velük tartson otthonába.

Súlyos sérüléseket szedett össze

A sértettet el is szállították egy miskolci külterületi ingatlanba, onnan az I. rendű vádlott nem engedte távozni, a fogva tartás alatt többször bántalmazta. Másnap délelőtt az I. rendű vádlott kapcsolatba lépett az illetékes gyámügyi hatósággal, majd miután érdemi intézkedést mégsem tudott eszközölni, a délutáni órákban visszavitette a sértettet a mezőcsáti külterületi ingatlanhoz. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a szerdai tárgyaláson akár az eljárás befejezése is várható-tájékoztatták péortálunkat a boon.hu-t.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában