Katasztrófa

2024.01.30. 08:00

Sok tűz volt Borsod-Abaúj-Zemplénben - Lyukóbányán egy ember életét vesztette

Az elmúlt héten Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye tűzoltóit 119 alkalommal riasztották, amiből 32 műszaki mentés volt.

Haláleset Lyukóbányán.

Fotó: Ádám János

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében, Sajóbábonyban, a Fazekas utcában január 23-án. A kazánházként használt, tíz négyzetméteres helyiségben tűzifa és néhány berendezési tárgy gyulladt meg. A lángokat a miskolci hivatásos tűzoltók elfojtották és átvizsgálták az épületet. A tűz nem terjedt át a lakórészre és sérülés sem történt.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház melletti, tizenöt négyzetméteres, fedett tároló, Miskolc külterületén, a Lyukóbánya dűlőn január 24-én. A tűzesethez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Az egységek egy embert találtak az érintett ingatlan udvarán, az ő életét már nem lehetett megmenteni. A tűz egy személygépkocsit, egy motorkerékpárt, továbbá járműalkatrészeket érintett. A tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal fékezték meg és oltották el a lángokat. A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Tűz ütött ki egy családi házban Bükkszentkereszten, a Petőfi utcában január 24-én. A tűzesethez a település önkéntes tűzoltói érkeztek elsőként, akik két felmelegedett háztartási gázpalackot kihoztak az épületből. A lángokat, amelyek két helyiséget érintettek és a födémszerkezetet is megrongálták, a miskolci hivatásos tűzoltók oltották el. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében az önkormányzat segített.

Kigyulladt egy családi ház mellet lévő nyitott tároló Tiszalúcon, a Gárdonyi utcában január 25-én. A tűzesethez a szerencsi hivatásos tűzoltókat riasztották, kiérkezésük előtt a tulajdonos hét háztartási gázpalackot helyezett biztonságba. A tűz egy konyhát és egy garázst is érintett, az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. Az eset során nem történt sérülés, az ingatlan lakható maradt.

Tűz keletkezett egy családi házban Szikszón, a Vasvári úton január 27-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták az épületet. A tűz két helyiséget érintett, továbbá a födém és tetőszerkezetet is megrongálta. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat, azonban az ingatlan olyan mértékben megrongálódott, hogy lakhatatlanná vált. A tűz a szobában használt kályha szigeteletlen füstcsöve miatt keletkezett.

Két ember rosszul lett egy családi házban Sajószögeden, a Kodály Zoltán úton január 28-án. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett, mérőműszerrel megállapították, hogy az ingatlanban használt, nyílt égésterű, gázüzemű fűtőberendezés működése közben keletkezett a mérgező gáz. Az épületben nem volt szén-monoxid-érzékelő, pedig azzal megelőzhető lett volna a baj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában