Erőszakos támadás

2024.01.30. 11:47

A kiskorútól pénzt rabolt, majd megverte a trafikost Göncön

Ítéletet hozott az Encsi Járásbíróság annak a gönci férfinak az ügyében, aki előbb egy kiskorútól vett el készpénzt, majd egy trafikban ütötte meg az eladót cigarettát és öngyújtót követelve.

Boon.hu

Illusztráció

Fotó: MW

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. augusztus 16-án a kora délutáni órákban szóváltásba keveredett a kiskorú sértettel, majd ütésre emelt kézzel igyekezett félelmet kelteni a lányban, hogy a kezében tartott 10 ezer forintos bankjegyet elvehesse tőle.

Egy ismeretlen férfi közbelépése nyomán a sértett bántalmazása nem járt sikerrel, azonban a pénzt megszerezte, majd a menekülés biztosítása érdekében egy követ dobott a kiskorú irányába, az azonban a közelében lévő másik kiskorú tarkóját találta el, sérülést nem okozva.

Többször megütötte az eladót

A férfi 20 perccel később egy gönci trafikba tért be, ahol kiabálva, mutogatva cigarettát és öngyújtót követelt, miközben felborította a pulton lévő monitort is. Az alkalmazott a történtek hatására átadta a kért árucikkeket, majd amikor megpróbálta azokat visszakérni, hogy a termékek vonalkódját leolvassa, a vádlott belépett a pult mögé és a sértettet ököllel több alkalommal megütötte. 

Az eladónak sikerült kimenekülnie a dohányboltból, a szemközti üzletben kért segítséget, ezalatt a terhelt távozott a helyszínről.

Öt év börtön rablásért

A járásbíróság a vádlottat rablás bűntette miatt 5 év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe a terhelt személyiségében rejlő körülmények mellett megbánó magatartását és a sértetti megbocsátást, míg súlyosító körülményként esett latba a férfi büntetett előélete, a második vádpontbeli bűncselekmény durva elkövetési módja, továbbá az, hogy fentieket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el – értesült a Borsod Online.

Az ítélet nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában