Pénzmosás

2024.01.02. 10:00

Bűncselekményhez adta kölcsön a bankszámláját a sajószentpéteri nő

Bőséges jutalékért engedte, hogy neki utalják át a csalásból származó pénzeket.

Boon.hu

Megszedte magát a "jutalékkal" (illusztráció)

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben. A vád szerint az asszonyt egy - az interneten magát csak keresztnéven megjelölő - ismeretlen személy 2021. decemberében megkérte, hogy pénz fogadása céljából bocsássa rendelkezésre az egyik magyarországi banknál vezetett bankszámláját, majd az arra érkező pénzösszegeket vegye fel. A nőnek tudomása volt arról, hogy a bankszámlájára ily módon érkező pénzösszegek bűncselekmény elkövetéséből származnak.

Ezt követően az ismeretlen elkövető négy személyt – nyereményjátékban való részvétel lehetőségének a látszatát keltve - megtévesztés útján arra vett rá, hogy valós jogalap és ellenérték nélkül különböző összegeket utaljanak át a nő bankszámlára. Az ismeretlen elkövető kérésének eleget téve, a sértettek a vádlott bankszámlájára összesen 1 millió 869 ezer forintot utaltak át.

Lebukott

Az asszony a bankszámlájára érkező, vagyon elleni bűncselekményekből származó összeget egy Sajószentpéteren működő bankjegykiadó automatából három egymást követő alkalommal készpénzben felvette, majd annak felét egy ismeretlen személynek adta át, míg a másik felét saját szükségleteire fordította – tudta meg a boon.hu.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában