Közlekedésbiztonság

2023.12.08. 08:00

Értekezés a balesetmegelőzés érdekében

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság az év eddig eltelt időszakának közlekedésbiztonságát értékelte a vármegye vonatkozásában.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az ülést 2023. december 7-én a rendőrfőkapitányságon tartották, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a vármegye közlekedésbiztonsági helyzetét. Szó esett az elmúlt időszak főbb baleseti mutatóiról, illetve a balesetek megelőzése érdekében kifejtett tevékenységekről - tudta meg a boon.hu.

Az eseményen, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti és vasúti közlekedés biztonságáért felelős, illetve abban érintett további szervek vezetői, képviselői és más szakemberek is.

Új, innovatív megoldások a balesetek megelőzésére

Az értekezlet Czinege László r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány, a bizottság elnökének köszöntőjével vette kezdetét.

Varga János r. alezredes közlekedésrendészeti osztályvezető, ügyvezető elnök és Danyikó Zoltán r. törzsőrmester a bizottság titkára adtak tájékoztatást az elmúlt időszak főbb baleseti mutatóiról, illetve a balesetek megelőzése érdekében kifejtett tevékenységről.

Ezt követően a bizottság tagjainak hozzászólása következett, majd végezetül Szerencsi Árpád r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a bizottság alelnöke osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel, aki – többek között - elmondta, a bizottság – és egyben a rendőrség - különös figyelmet fordít a balesetek csökkenő tendenciájának elérésére, amelynek érdekében új, innovatív megoldásokat is igyekeznek alkalmazni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában