Katasztrófavédelmi hírösszefoglaló

2023.11.07. 08:00

Elmúlt hét káresetei: konyhatűz Encsen, műhelytűz Edelényben, családi ház lángokban Hejőszalontán

A 44. héten a vármegye tűzoltóit 102 alkalommal riasztották, amiből 42 műszaki mentés volt.

Boon.hu

Elektromos meghibásodás okozott tüzet egy családi házhoz épített melléképületben Hejőszalontán, a Damjanich utcában október 30-án. A lángokat, amelyek a lakóépület helyiségeire és tetőszerkezetére is átterjedtek a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek két háztartási gázpalackot kihoztak a házból, azokat nem érte hőhatás. Az eset során nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonok segítettek - írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Asztalterítő és műanyag lambéria gyulladt meg egy családi ház konyhájában Encsen, a Bársonyos utcában november 02-án. A lángokat, amelyek főzés közben keletkeztek a lakók próbálták elfojtani. A körülbelül egy négyzetméter kiterjedésű tüzet végül az encsi hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek átvizsgálták és átszellőztették a házat, a lángok nem terjedtek tovább a helyiségből.

Egy lángokban álló asztalosműhely miatt riasztották a tűzoltókat Edelénybe, a Kővágó útra november 05-én. A tűzesethez a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Az egységek három vízsugárral fékezték meg és oltották el a tüzet, amely a hetvenöt négyzetméteres műhely egészét érintette. A lángok nem terjedtek át a közelben álló lakóházra és sérülés sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában